Μουσικη

Πέθανε ο διάσημος μουσικός Spencer Davis

Σε ηλικία 81 ετών - Ήταν ιδρυτής και «ψυχή» του βρετανικού συγκροτήματος Spencer Davis Group

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Spencer Davis
Spencer Davis © YouTube

Πέθανε στα 81 του ο Spencer Davis, ιδρυτής του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος Spencer Davis Group που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1960.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε ο Spencer Davis, διάσημος Ουαλός μουσικός. Υπήρξε ηγετική μορφή στο συγκρότημα Spencer Davis Group, στο οποίο έπαιζε κιθάρα και είχε κομβικό ρόλο στη σύνθεση των κομματιών. 

Η συγκεκριμένη μπάντα έγραψε τη δική της ιστορία τη δεκαετία του 1960, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τα εγκωμιαστικά σχόλια των Beatles.

Ο Spencer Davis άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο με πνευμονία. «Keep On Running», «Somebody Help Me» και «Gimme Some Lovin», ορισμένες από τις επιτυχίες του διάσημου βρετανικού γκρουπ. Σε δημοσίευμά του ο Guardian αναφέρει ότι ο Spencer Davis έβαλε το «λιθαράκι» του στο για να γίνουν δημοφιλή τa blues και τa R&B στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το συγκρότημα Spencer Davis Group ιδρύθηκε το 1963 από τον Spencer Davis, τα αδέλφια Winwood (Steve και Muff) και τον Pete York. Τρία χρόνια αργότερα, το 1966, το τραγούδι «Keep On Running» κατέκτησε την κορυφή των βρετανικών charts, με τους Beatles να στέλνουν στο συγκρότημα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Spencer Davis Group - Gimme Some Lovin'

Έναν χρόνο αργότερα, το γκρουπ που έφερε το όνομα του διάσημου Ουαλού κιθαρίστα και μουσικού διαλύθηκε, καθώς o Στιβ Ουίνγουντ (Stevie Winwood) αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχήμα, την ώρα που η μπάντα βρισκόταν στο απόγειο της δόξας της.

Ο Spencer Davis εγκατέλειψε τη Μεγάλη Βρετανία και εγκαταστάθηκε στην Αμερική, όπου και ξεκίνησε solo καριέρα. Τη δεκαετία του 1980 τα εναπομείναντα μέλη του Spencer Davis Group επανενώθηκαν, κάνοντας περιοδείες ανά τον κόσμο.

Spencer Davis Group -- (1965) Keep on Running [High Quality Sound, Subtitled]

Spencer Davis Group - I'm a Man - With Lyrics

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ