Μουσικη

Summer in the City: Συναυλίες στον ήλιο

Η  A.V. επιλέγει τα events που δεν πρέπει να χάσεις

Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 305
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Summertime blues, φάση. Δηλαδή χαμηλές προπωλήσεις, ακυρώσεις, γκρίνιες και οι τιμές να μην πέφτουν ακόμη όσο θα έπρεπε. Το μουσικό ημερολόγιο πάντως φουσκώνει συνεχώς με νέες ανακλήσεις είτε από κεκτημένη ταχύτητα είτε από την άγνοια που σκοτώνει. Πρόσθεσε και το budget για τις διακοπές, αφαίρεσε τις νύχτες με Μundial και ανάμενε στο ακουστικό σου για ακόμη περισσότερες ακυρώσεις ή εμφανίσεις σε small size κοινό. Οπότε, για να μη χάσεις την μπάλα, πάρε μια συνοπτική περίληψη για το τι σου ’ρχεται.

18/6 BILLY IDOL - THE STRANGLERS (Γήπεδο Tae Kwon Do)
Double bill από τα 80s με υψηλό δείκτη γυναικείου ενδιαφέροντος και ακόμη υψηλότερης νοσταλγίας για τα το Rebel Idol – χώρια τους Νο Μοre Heroes.

20/6 AEROSMITH (Στάδιο Γ. Καραϊσκάκη)
Ready to aero-Rock!

21/6 GOTAN PROJECT (Θέατρο Λυκαβηττού)
Tangus electronicus.

24/6 SONISPHERE FESTIVAL (TerraVibe Park)
Σε μια μέρα Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax  και μαζί οι Stone Sour, Mastodon και Bullet For My Valentine. To λες και G4 thrash.

28/6 RAMMSTEIN + COMBICHRIST  (TerraVibe Park)
Αloha from Hell!

7, 10 & 11/7 ROCKWAVE FESTIVAL (TerraVibe Park)
Ένα διαφορετικό Rockwave με φρέσκα ονόματα αλλά και στανταράκια με τους Black Eyed Peas - Faithless να ξεχωρίζουν στις 7/7, τον Fatboy Slim σε ρόλο god is a dj, το τρελό δίδυμο των Τing Tings, τον οutsider DJ Shadow και τους White Lies στις 10/7. Δυνατό χαρτί στις 11/7 οι Massive, με Gogol Bordello, SKA - P και τους Γιάννη Αγγελάκα 3 να τα παίζουν όλα.

3/7 ELVIS COSTELLO & SUGARCANES (Θέατρο TerraVibe Park)
Τhe look of love 1. 

4/7 DIANA KRALL (Θέατρο TerraVibe Park)
Τhe look of love 2. H επιστροφή.

8/7 PINK MARTINI (Θέατρο Λυκαβηττού)
Qué Sera Sera.

13/7 EJEKT FESTIVAL (Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Ελληνικό)
Ηeadliners oι επαναστάτες με αιτία Faith No More και Bad Religion. Μαζί οι νυχτερινοί περίπατοι του James Lavelle των Uncle, οι δικοί μας Zebra Tracks και οι Σέρβοι Obojeni Program.

14/7  THE CRANBERRIES (Θέατρο Βράχων)
…και ο κολιός τον Αύγουστο.

19/7 JETHRO TULL  (Θέατρο TerraVibe Park)
Prog rock από το μακρινό παρελθόν με aqualung ιστορία.

23/7 JERRY LEE LEWIS (Θέατρο Λυκαβηττού)
Φάση James Brown. Ή τώρα ή ποτέ.

17/8 SERJ TANKIAN (Θέατρο TerraVibe Park)
Frontman των System of A Down σε πρόθυρα ταυτολογικής κρίσης.

HOMEMADE PARTIES
Όχι, δεν είναι καινούργιο, αλλά η  ισχύς εν τη ενώσει.
Λιγότερες έξοδοι, περισσότερες συγκεντρώσεις σε σπίτι, μουσική και φαγητό, ποτά και τσιγάρα, ταινίες και κουβέντες. Διαμερίσματα, στούντιο, γκαλερί, ταράτσες, κήποι διαμορφώνουν τους νέους ΙΧ χώρους με παρέες που μοιράζονται τα έξοδα. Λογικό. Πού να δεις τι έχει να γίνει το χειμώνα.

HAPPY HOUR AGAIN
H κρίση θα έπρεπε να έχει ήδη επιφέρει εκτός από τον εκτροχιασμό του φόβου και ένα φρένο στις τιμές. Ακόμη τίποτα. Μικρά βήματα. Κάποιοι επιχειρηματίες το έπιασαν γρήγορα και έχουν ξεκινήσεις τις χαμηλότερες τιμές σε ένα 4ωρο συνήθως κομμάτι των απογευμάτων σε ποτά και κοκτέιλ. Λογικό. Επόμενο βήμα να πέσει και ο ρημαδοκαφές σε τιμές EU.


Κεντρική φωτό: Fatboy Slim