- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Οι Nightfall κάνουν μια στάση στο «Athenian Echoes»
Δείτε το performance clip του «Ishtar (Celebrate Your Beauty)» με το ανανεωμένο line up
Ο Ευθύμης Καραδήμας μιλάει για το performance clip των Nightfall για το τραγούδι «Ishtar 2020» και τα επόμενα βήμα της ιστορικής death metal μπάντας.
Έχοντας ανακοινώσει πως δραστηριοποιούνται ξανά σαν συγκρότημα με μία all star σύνθεση κι έχοντας υπογράψει στην γαλλική δισκογραφική εταιρία Season Of Mist, οι Nightfall επιστρέφουν στο επιδραστικό death metal άλμπουμ «Athenian Echoes», που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 1995, με τη νέα τάση που φέρνουν τα performance clips, ερμηνεύοντας ξανά το τραγούδι «Ishtar (Celebrate Your Beauty)», το οποίο ταίριαξε με έναν πρωτόγονο avant garde τρόπο την τραχύτητα του παραμορφωμένου ηλεκτρικού ήχου και την ατμόσφαιρα της ethnic μουσικής παράδοσης.
Γυρισμένο στα ιστορικά στούντιο Sierra στην Αθήνα, με την κάμερα του σκηνοθέτη και εικονολήπτη Γιάννη Νικολόπουλου, δίνει μια πρώτη ιδέα για το τι θα δουν οι θεατές που θα βρεθούν στις συναυλίες της ευρωπαϊκής τους περιοδείας με τους Σουηδούς Draconian που ξεκινά τον Μάρτιο του 2021 περιλαμβάνοντας τουλάχιστον 18 εμφανίσεις.
Ποιο είναι το πλάνο κυκλοφοριών για τους Nightfall; «Θα αρχίσουν από τον Δεκέμβριο και υπολογίζω να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ. Περισσότερα θα ανακοινώσει η Season Of Mist στο εγγύς μέλλον» απαντά στην ATHENS VOICE ο τραγουδιστής και μπασίστας του ιστορικού death metal σχήματος, Ευθύμης Καραδήμας.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να βγούμε στον δρόμο και να παίξουμε παλιά και νέα τραγούδια. Ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από τα προβλήματά του κι εμείς είμαστε εδώ να τον βοηθήσουμε. Η τέχνη εμπνέει, δίνει κουράγιο και δύναμη» σχολιάζει για τις συναυλίες που ανακοινώθηκαν.
Τι θυμάται από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ «Athenian Echoes» και τι άλλαξε στο «Ishtar 2020»; «Ατελείωτη δουλειά στο στούντιο και στο σπίτι. Κάθε μέρα γράφαμε και κάθε βράδυ ακούγαμε κι ετοιμάζαμε τα της επόμενης. Αν έχει αλλάξει κάτι είναι οι ικανότητές μας που πλέον είναι μεγαλύτερες λόγω εμπειρίας. Από κει και πέρα όλα είναι όπως πριν. Ίδια καύλα, ίδια οργή» σημειώνει ο frontman των Nightfall.
«Ξεκίνησε σαν πρόβα και πορωθήκαμε τόσο που κοπανιόμασταν σαν συναυλία. Κάναμε αρκετά γυρίσματα και τελικά κρατήσαμε τα τελευταία που είχαμε ξεφύγει. Ιερό δικαίωμα να χάνεσαι στη μουσική» σχολιάζει ο Ευθύμης Καραδήμας, ανακαλώντας τις καλοκαιρινές αναμνήσεις του Ιουνίου στο Sierra, μαζί με τους κιθαρίστες Μιχάλη Γαλιάτσο και Κώστα Κυριακόπουλο και τον ντράμερ Φώτη Μπενάρντο.
«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που παίζουμε τα παλιά κλασικά κομμάτια ξανά. Περάσαμε αρκετό χρόνο στο στούντιο ετοιμάζοντας τίποτα λιγότερο από το καλύτερο για εσάς! Ελπίζουμε ειλικρινά να απολαύσετε κάθε στιγμή της εμφάνισής μας και να υποστηρίξετε τους Nightfall. Θα ακολουθήσουν περισσότερα οπτικά και ηχητικά δείγματα. Αυτό είναι ένα κομμάτι για την Ishtar, την Βασίλισσα των Ουρανών, την Inanna, το Άστρο της Αφροδίτης, την Θεά του Έρωτα, του Πολέμου, της Δικαιοσύνης και της Δύναμης. Αυτό είναι ένα τραγούδι για σένα, Ishtar, τραγουδισμένο από τους πανίσχυρους λάτρεις της ομορφιάς σου, τους Αθηναίους ακόλουθους του ονόματός σου. Πιστά δικοί σου, οι Αθηναίοι» είναι το μήνυμα που στέλνει η μπάντα και οι metalheads από κάθε γωνιά του πλανήτη την ευχαριστούν ήδη στα comments του YouTube, αναμένοντας πια τα συναυλιακά ραντεβού του 2021.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Ένα πολύ μεγάλο όνομα της παγκόσμιας soul σκηνής
Στο πλαίσιο της «Roll With The Punches» Tour
Reunion για το δημοφιλές ελληνικό hip hop συγκρότημα
Υπάρχουν άλλα 5.000 τραγούδια
Ποια δισκοπωλεία υπάρχουν σήμερα στο Λονδίνο και τι θα βρεις σε καθένα από αυτά
Η DJ και δημιουργός μιλά για το OCD, το coming out, τις «Μεταμορφώσεις» και την ανάγκη να βγάλει έναν δίσκο με τους δικούς της όρους
Θρήνος στη hip-hop σκηνή για την απώλεια του ανθρώπου που έχτισε την αυτοκρατορία του θρυλικού συγκροτήματος
Τι είπε για το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των διαγωνιζόμενων
Ο Γιώργος Καπής μάς βάζει στην τροχιά του debut album «Mono», με το νέο single στο οποίο συμμετέχουν οι Turboflow3000 και το βιντεοκλίπ που τα σκάει ανάποδα
Τρία νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή
Ο τραγουδιστής επιστρέφει στο φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούλιο
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Μια ματιά στο δημοφιλές groove metal συγκρότημα εν αναμονή της εμφάνισής του στο Release Athens 2026
Πρωτοπόρος τρομπονίστας και συνθέτης, μετέτρεψε τη λάτιν μουσική σε παγκόσμιο φαινόμενο
Ο νικητής του ελληνικού τελικού ανεβαίνει στα στοιχήματα και ετοιμάζεται για τη Βιέννη
Οι Turboflow 3000 μιλούν στην ATHENS VOICE για τον τρόπο που δουλεύουν, συνεργάζονται και γράφουν τη δική τους ιστορία πάνω στη σκηνή
Ακολουθώντας τα χνάρια του σπάνιου ερμηνευτή από τις φτωχογειτονιές του Ηρακλείου στις πιο λαμπρές συνεργασίες
Για τέταρτη συνεχή χρονιά στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας - Κατέρριψε το ιστορικό ρεκόρ της Αντέλ
Ακούστε τα καινούργια τραγούδια του «Days of Ash» - Καινούργιο υλικό μετά από εννιά χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.