Μουσικη

Έτοιμοι για δύο βραδιές με τη Μόνικα Μπελούτσι στην Αθήνα;

Σαν έτοιμοι από ποτέ. Σαν θαρραλέοι.

img-2444_1.jpg
Έρρικα Ρούσσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bellucci
© Tom Volf

Η Μόνικα Μπελούτσι θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο την «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Ας το πάμε αντίστροφα. Όταν οι λέξεις «Μόνικα Μπελούτσι» και «Αθήνα» βρίσκονται στην ίδια πρόταση, αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πολύ καλά. Πάρα πολύ. Ειδικότερα αν σκεφτούμε ότι η υπέροχη ντίβα οπουδήποτε και αν βρεθεί, μαγνητίζει βλέμματα και θετικές εντυπώσεις. Ταυτόχρονα, αν κοιτάξουμε πίσω στο πρόσφατο παρελθόν της και τη θυμηθούμε στο -φανταστικό- «Dix pour cent» του Netflix, μια σειρά που μεταξύ άλλων έχει φιλοξενήσει πρόσωπα όπως αυτό της Ιζαμπέλ Ιπέρ, τότε ίσως έχουμε έναν λόγο παραπάνω να θέλουμε να βρεθούμε στο Ηρώδειο και να την παρακολουθήσουμε να υποδύεται την Μαρία Κάλλας.

bellucci
© Tom Volf

Η Μόνικα διανύει την πιο ώριμη υποκριτικά φάση της και ταυτόχρονα την πιο ακομπλεξάριστη (όχι ότι είχε ανάγκη για κάτι τέτοιο) ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην θεατρική σκηνή. Και αυτό είναι κάτι που θέλουμε πολύ να βιώσουμε μαζί της. 

Υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ λοιπόν και έπειτα από μια μετάκληση που εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, η Μόνικα Μπελούτσι με το «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις» θα βρεθεί στις 28 και τις 29 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Κατόπιν μεγάλης ζήτησης, το ΚΑΣ ενέκρινε την προσθήκη μιας επιπλέον βραδιάς και έτσι οι νέες και μοναδικές ημερομηνίες διεξαγωγής της παράστασης είναι στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020. Για να παρακολουθήσετε το θεατρικό ντεμπούτο της Ιταλίδας σταρ, προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας.

Η αισθαντική ανάγνωση από την Μόνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν.

Η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas»- στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

Φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της Μαρίας Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι θα μας ταξιδέψει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό της θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη, σκάνδαλα και προσωπικές σιωπηρές δοκιμασίες.

Η Μόνικα Μπελούτσι επιλέγει συμβολικά τη γενέτειρά της Ιταλία (Festival dei Due Mondi, Spoleto, 27 Αυγούστου 2020) και τον τόπο καταγωγής της μεγάλης σοπράνο, Ελλάδα για την έναρξη της διεθνούς περιοδείας της παράστασης.

Info:
28 και 29 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Ηρώδειο
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ