Μουσικη

Tom Meighan: Αποχώρησε από τους Kasabian μετά από 23 χρόνια

Λόγω κατηγοριών για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την αποχώρησή του Tom Meighan από τους Kasabian μετά από 23 χρόνια ανακοίνωσε το συγκρότημα - Ο frontman της μπάντας κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

Παρελθόν μετά από 23 χρόνια αποτελεί ο Tom Meighan από τους Kasabian αφού όπως αποκαλύφθηκε κατηγορείται για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας.

Ο frontman και ιδρυτικό μέλος των Kasabian είχε αναφέρει πως θα αποχωρούσε για «προσωπικούς λόγους» αλλά όπως ο ίδιος εν τέλει παραδέχθηκε, προχώρησε στην απόφαση αυτή λόγω κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί για άσκηση βίας στην αρραβωνιαστικιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian, ο Meighan επιτέθηκε στην αρραβωνιαστικιά του, την χτύπησε στο πρόσωπο και την απείλησε. Την κλήση στην αστυνομία την έκανε ένα τρομαγμένο ανήλικο παιδί που ήταν παρόν κατά την επίθεση. Κατά τα δεδομένα της αστυνομίας αυτή δεν είναι η πρώτη φορα.

Όπως σημείωσε, μάλιστα, ο δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση, ο Meighan έχει πρόβλημα αλκοολισμού και κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις του ενώ του επιβλήθηκαν 200 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Για να προστατευθεί λοιπόν το brand name των Kasabian, ο κιθαρίστας Serge Pizzorno και ο μπασίστας Chris Edwards, έτερα ιδρυτικά μέλη τους, αποφάσισαν πως θα ήταν προτιμότερο να αποχωρήσει από το συγκρότημα.

Σε σχετική ανακοίνωση στο Twitter διαβάζουμε: «Τώρα που οι δικαστικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν μπορούμε να μιλήσουμε για την αποχώρηση του Tom. Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζητήσουμε από τον Tom να φύγει από το συγκρότημα. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις κατηγορίες εναντίον του. Η ενδοοικογενειακή βία και γενικά η κακοποίηση είναι απολύτως απαράδεκτη».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ