Το "Yes, I Have Ghosts" του David Gilmour μόλις κυκλοφόρησε
Πηγή έμπνευσής του, το μυθιστόρημα της Polly Samson "A Theatre for Dreamers" που διαδραματίζεται στην Ύδρα
Το "Yes, I Have Ghosts" κυκλοφόρησε ο David Gilmour, ο οποίος και εμπνεύστηκε το τραγούδι από το μυθιστόρημα της Polly Samson που διαδραματίζεται στην Ύδρα.
Το «Yes, I Have Ghosts» είναι το πρώτο τραγούδι από τον David Gilmour μετά από 5 χρόνια με την συμμετοχή της κόρης του Romany στα φωνητικά και στην άρπα. Η έμπνευση πίσω από το νέο track ήταν το καινούριο μυθιστόρημα της Polly Samson με τίτλο «A Theatre for Dreamers».
O Gilmour δήλωσε για την νέα κυκλοφορία «Δούλευα πάνω σε αυτό το τραγούδι μόλις ξεκίνησε το lockdown και αναγκάστηκα να ακυρώσω τα προγραμματισμένα sessions που είχα με τους τραγουδιστές που θα έκαναν τα φωνητικά, αλλά τελικά η λύση βρισκόταν ακριβώς εδώ και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με τον τρόπο που η φωνή της Romany μπλέκεται με την δικιά μου. Το πανέμορφο παίξιμο της άρπας της ήταν ακόμα μία αποκάλυψη».
Το τραγούδι ήταν προηγουμένως διαθέσιμο μόνος ως μέρος του πρωτοποριακού audiobook για το μυθιστόρημα. Η Polly Samson, που έγραψε τους στίχους, είπε: «Με την συνεργασία μας με τον David, όπως έχουμε κάνει και πολλές άλλες φορές τα τελευταία 30 χρόνια γράφοντας στίχους για τους Pink Floyd αλλά και για τους προσωπικούς τους δίσκους, καταφέραμε να ενώσουμε τους κόσμους της λογοτεχνίας και της μουσικής για να κάνουμε ακόμα πιο έντονη την ακουστική εμπειρία και να συνδέσουμε το κοινό με ένα τρόπο που δεν νομίζω πως έχει ξανασυμβεί πιο πριν».
Το μυθιστόρημα «A Theatre For Dreamers», που διαδραματίζεται στο ειδυλλιακό νησί της Ύδρας το 1960, αιχμαλωτίζει τις αφελείς, ηλιόλουστες μέρες μίας κοινότητας ποιητών, ζωγράφων και μουσικών συμπεριλαμβανομένου του 25χρονου Leonard Cohen.
Πριν την πανδημία, ο David, η Polly και οι οικογένειά της προγραμμάτιζαν να κάνουν μία περιοδεία με το «A Theatre ForDreamers» συνδυάζοντας λέξεις και μουσική. Δυστυχώς αυτές οι ημερομηνίες έπρεπε να αναβληθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Παρόλα αυτά παρουσιάστηκαν κάποιες προσαρμοσμένες εκδοχές των shows μέσω Facebook live.
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να μεταφερθούν, στο μαγικό νησί της Ύδρας το 1960 μέσα από αποσπάσματα του βιβλίου που διαβάστηκαν, μέσα από ποίηση, Q&A sessions και μουσική εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα, συμπεριλαμβανομένου ενός acoustic version του “Yes, I Have Ghosts” αλλά και τραγούδια του Leonard Cohen.
To «Yes, I Have Ghosts» κυκλοφορεί από την Panik Records και την Sony Music.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.