- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Easteria του Monsieur Minimal
Ο Χρήστος Τσιτρούδης παρουσιάζει στην ATHENS VOICE το νέο του τραγούδι και μιλά για το καλοκαίρι
Ο Monsieur Minimal μιλά για το νέο του τραγούδι «Easteria» και μοιράζεται τα 10 τραγούδια που του άλλαξαν τη ζωή στον Athens Voice 102.5
Ένα καλό τεστ για τα ωραία τραγούδια είναι να δοκιμάσεις να τα ακούσεις σε διάφορες φάσεις της μέρας σου. Μόλις ανοίγεις τα μάτια σου και σκέφτεσαι τι σε περιμένει τις επόμενες 24 ώρες. Διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης κι επιλέγοντας να φορέσεις τα ακουστικά σου για να μην ακούς την ηχορύπανση. Στέλνοντας request στο ραδιόφωνο που ακούς ή ζητώντας το ευγενικά από τον DJ αν δεν παίζει πριόνια. Χαζεύοντας τη γειτονιά σου από το μπαλκόνι σου τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Κάνοντας παγωμένο ντους για να αποδράσεις από την αποπνικτική ζέστη.
Ο Monsieur Minimal έχει καταφέρει να μην ακούγεται ως ένας επίδοξος μιμητής όσων συμβαίνουν στο διεθνές μουσικό στερέωμα. Κι αν αξίζει να του πιστωθεί κάτι είναι η ικανότητά του να χρωματίζει τη μουσική του χωρίς να κάνει επιτηδευμένα ντόρο γύρω από αυτή για άλλα πράγματα, για αυτά που πιστεύει ή για εκείνα που σηκώνει στα social media. Αφήνει τις νότες να μιλήσουν.
Μετά το «Release Me», που έσκασε την περίοδο της καραντίνας, παίζει ξανά και ξανά στον Athens Voice 102.5 αλλά και στα μπαρ που ψάχνονται με τη μουσική τους, το «Easteria» ακολουθεί την καλλιτεχνική του άποψη. Και ναι, ακούγεται σε όλες τις φάσεις της μέρας σου. Ακούγοντάς το, θεωρήσαμε καλή ιδέα να ρωτήσουμε την άποψή του και να μάθουμε περισσότερα από τον ίδιο. Και να του ζητήσουμε τη λίστα με τα 10 τραγούδια που του άλλαξαν τη ζωή.
Monsieur Minimal: Ήθελα να δώσω ένα ωραίο δώρο για το καλοκαίρι
«To “Easteria” είναι πιστό στον ήχο και το concept του προηγούμενού μου single, “Release Me”, χαϊδεύει με περίσσια ευαισθησία του ήχους της Ανατολής και της Μεσογείου επηρεασμένο από την fusion σκηνής των 70s, με έντονη την παρουσία των αναλογικών synthesizers αλλά και των αγαπημένων μου καθαριστικών reefs.
Δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου όταν το έγραφα. Ποτέ δεν έχω, αφήνω την μουσική μου προσωπικότητα και τις επιρροές μου, να με οδηγήσουν οπού αυτές είναι δυνατόν. Μια από τις μπάντες που με επηρέασαν σε αυτόν τον ήχο είναι και οι Altin gun.
Εξ ου λοιπόν κι περιπαικτικός τίτλος του: ένα λογοπαίγνιο που προκύπτει από τις λέξεις, East + Hysteria. Όταν το τέλειωσα αποφάσισα πως ήθελα να το κυκλοφορήσω καλοκαίρι. Να δώσω σε όλους αυτούς που ακούν και ακολουθούν την μουσική μου ένα ωραίο δώρο για το καλοκαίρι τους που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρηθεί. Αυτή την περίοδο δυστυχώς δεν θα μπορέσω να το στηρίξω συναυλιακά μιας και όλες μου οι συναυλίες ακυρωθήκαν και αυτές που έχουν προταθεί δείχνουν αμφίβολες αν θα μπορέσουν να γίνουν έτσι ώστε να αξίζουν. Οπότε θα βρίσκομαι κάπου μεταξύ του στούντιο και κάποιας παράλιας για να προσπαθήσω να διατηρήσω την δημιουργικότητα μου αλλά και να κρατήσω δυνάμεις για έναν αρκετά απρόσμενο και περίεργο χειμώνα».
Τα 10 τραγούδια που άλλαξαν τη ζωή του Monsieur Minimal
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έργο από κεραμικό και γυαλί τιμά τον «θρύλο του Σάλφορντ» και τη μουσική του κληρονομιά
Ο τίτλος του έβδομου άλμπουμ "ENCORE" δεν επιλέχθηκε τυχαία
Λίγο πριν από τη συναυλία στο Floyd, το συγκρότημα μιλάει για τη δεκαετία του 1990 και όσα τους κρατούν ακόμα μαζί
Οι καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον 71ο Διαγωνισμό Τραγουδιού
Η σεζόν 2026- 2027 ξεκίνησε δυναμικά
Δεκατέσσερις φωνές δίνουν ραντεβού στις 18 Νοεμβρίου στο Telekom Center Athens για μια μεγάλη συναυλία με ξεχωριστό σκοπό και μιλούν για όσα τους ενώνουν
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.