- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Παύλος Παυλίδης έρχεται live από το ΚΠΙΣΝ
Αυτήν την Παρασκευή ο αγαπημένος τραγουδοποιός έρχεται στα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
Ο Πάυλος Παυλίδης έρχεται στη νέα διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music.
Μετά την Νατάσσα Μποφίλιου, που άνοιξε την Παρασκευή που μας πέρασε τη σειρά διαδικτυακών συναυλιών του ΚΠΙΣΝ, έρχεται αυτήν την εβδομάδα η σειρά του Παύλου Παυλίδη. Ο σημαντικός έλληνας τραγουδοποιός θα βρεθεί στα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 21:00 και η συναυλία θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού και από το κανάλι του στο YouTube.
Ο Παύλος Παυλίδης θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο project που ετοίμασε την περίοδο της καραντίνας ειδικά για τη διαδικτυακή συναυλία στο ΚΠΙΣΝ. Μόνος του επί σκηνής, ερμηνεύει με τη συνοδεία της κιθάρας του και πλήκτρων τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και χιλιοτραγουδήσει, από τα θρυλικά «Ξύλινα Σπαθιά» μέχρι τη σόλο καριέρα του, πάντα με το αυθεντικό του ηχόχρωμα και στυλ. Ο Παύλος Παυλίδης επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ, μετά τις συναυλίες που είχε δώσει με τον ΓΙΑΝ ΒΑΝ τον Σεπτέμβριο του 2019, στο πλαίσιο της σειράς Music Escapades, καθώς και με την Katerine Duska τον Αύγουστο του 2016, εγκαινιάζοντας τότε τη σειρά συναυλιών Parklife.
Λίγα λόγια για τον Παύλο Παυλίδη
Ο Παύλος Παυλίδης ξεκίνησε το 1984 με το συγκρότημα «Μωρά στη Φωτιά», στο οποίο παρέμεινε έως το 1988. Το 1992 δημιούργησε «Τα Ξύλινα Σπαθιά», όπου συμμετείχε ως τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός. Μαζί κυκλοφόρησαν τους δίσκους Ξεσσαλονίκη (1993), Πέρα από τις πόλεις της ασφάλτου (1995), Μια ματιά σα βροχή (1997), Τροφή για τα θηρία (1999), Ένα κύκλος στον αέρα (2000), Ξύλινα Σπαθιά Live (2003). Η μπάντα σημάδεψε τη χρυσή δεκαετία του ελληνικού ροκ και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Το 2003, μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο καλλιτέχνης ακολούθησε σόλο καριέρα και, αφού κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Αφού λοιπόν ξεχάστηκα το 2004, δημιούργησε τους «B-Movies» με τους οποίους πορεύεται μουσικά μέχρι και σήμερα. Μαζί κυκλοφόρησαν τους δίσκους Άλλη μια μέρα (2006), Live στο θέατρο Απόλλων της Σύρου (2008), Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει (2010), Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί (2013), Στον διπλανό ουρανό (2015), Μια πυρκαγιά σ΄ ένα σπιρτόκουτο (2016). Την άνοιξη του 2018 ακολούθησαν τα singles «Δεσποινίς» και «Η νέα Βαρβαρότητα» με τη συμμετοχή του Γιάννη Αγγελάκα στα φωνητικά, ενώ στα τέλη του 2018 ο Παυλίδης κυκλοφόρησε διαδικτυακά το τραγούδι «Ένα αλλιώτικο παιδάκι» και τον Νοέμβριο του 2019 το «Απέναντι».
Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/pavlidis, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook την Παρασκευή 29/05 στις 21.00. Η σειρά #snfccAtHome: music πραγματοποιείται με τα μεγαλύτερα δυνατά μέτρα ασφαλείας, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την υγεία των συνεργατών και των εργαζομένων του ΚΠΙΣΝ.
Περισσότερες πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα του #snfccAtHome μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, SNFCC.org και στα social media.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Η σούπερ σταρ της ποπ προηγείται στην κούρσα για τα βραβεία AMAs του 2026
Ο μουσικός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική και ακαδημαϊκή του διαδρομή
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης Ντάνιελ Πέμπερτον και οι πρωταγωνιστές του φιλμ εξηγούν τη σημασία της μουσικής
Μετά τις ιστορικές βραδιές στο Καλλιμάρμαρο, η Άννα Βίσση επιστρέφει στο ΟΑΚΑ
Παραμένει αμετάβλητη η κορυφή;
Η Τακαΐτσι συνάντησε το συγκρότημα στο Τόκιο και δήλωσε στον Ίαν Πέις «είσαι θεός»
Δυναμική παρουσία στο ολλανδικό pre party και σταθερή θέση της Ελλάδας στα στοιχήματα
Η αρχή του τέλους για τους Beatles
Η ζωή της τραγουδίστριας από το κίτρινο φορτηγάκι στη βρετανική επαρχία μέχρι τα μεγαλύτερα stages και τις συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής
Κυκλοφόρησε το single «Going Shopping» - Στις 26 Ιουνίου η επίσημη κυκλοφορία του έβδομου δίσκου τους
Η αφήγηση καλύπτει την επιβίωσή του μετά από 9 πυροβολισμούς, το εκρηκτικό ντεμπούτο άλμπουμ του και την απόλυτη εδραίωσή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.