Μουσικη

Κουβανοί τραγουδούν την ιστορία της Αθήνας και ο χορός δεν σταματά

Η ιστορία της Αθήνας σε 4 λεπτά μέσα από την κουβανέζικη ματιά των Santa Palabra

Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι Santa Palabra αφιέρωσαν το «Son Pa Atenas» στην αγαπημένη τους Αθήνα και χόρεψαν στο κέντρο της πόλης.

Χωράει η ιστορία της Αθήνας σε 4 και κάτι λεπτά; Ναι, αν μπορείς να την τραγουδήσεις όσο γρήγορα την χορεύουν οι κουβανοί στο κέντρο της πόλης, τότε έχεις πιθανότητες να προλάβεις. Οι Santa Palabra, γνωστοί για τα χορευτικά live τους στην Ελλάδα, αφιέρωσαν στις αρχές του έτους ένα τραγούδι στην πρωτεύουσα μας και προσπάθησαν να περιγράψουν όλη την ιστορία της, σε κουβανέζικη μουσική και στίχους.

Το βίντεο κλιπ του «Son pa Atenas» έχει γυριστεί στο κέντρο της πόλης με μπόλικο κέφι και χορό και έχει αναφορές από τα χρόνια του Περικλή ως την Τουρκοκρατία και από τους Ιταλούς στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τον Παρθενώνα και τον Πειραιά με τα πλοία του. Το βίντεο που έχει γυριστεί από τον Έλληνα, Πάνο Ηλιόπουλο περιλαμβάνει μερικά εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την «Πανάρχαια πόλη της Αθήνας» και αποτελεί από μόνο του, διαφήμιση για την πρωτεύουσα, σε μια δύσκολη εποχή, όπως η σημερινή. 

Οι Έλληνες όπως φαίνεται και από τα σχόλια, λάτρεψαν το τραγούδι των Santa Palabra, οι οποίοι από ότι φαίνεται στην επόμενη εμφάνισή τους στη χώρα μας, θα έχουν ακόμη μεγαλύτερο κοινό.