Μουσικη

Oι online μεταδόσεις της εβδομάδας

Οδηγός για τα web events της εβδομάδας

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η οπερέτα «Σατανερί» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη θα μεταδοθεί την Τρίτη 28 Απριλίου από το κανάλι της ΕΛΣ
«Σατανερί» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη

Συναυλίες, πρεμιέρες, παραστάσεις, όπερα, αναγνώσεις σε web μεταδόσεις για την τελευταία εβδομάδα της καραντίνας

Οδηγός των online μεταδόσεων με συναυλίες, θεατρικές παραγωγές, ταινίες, αναγνώσεις από νέες και παλιότερες παραγωγές περασμένων ετών που συζητήθηκαν για την τελευταία εβδομάδα της καραντίνας πριν την νέα πραγματικότητα της κοινωνικής αποσταστιοποίησης που ακολουθεί.

ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ
Με την μαγνητοσκοπημένη οπερέτα «Σατανερί» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη συνεχίζονται την Τρίτη 28 Απριλίου στις 20.00 οι προβολές της ΕΛΣ από το κανάλι της στο ΥοuTube 
το site & παράλληλη μετάδοση στη σελίδα Facebook της ΕΛΣ.

Η οπερέτα «Σατανερί» σε παραγωγή της Εναλλακτική Σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ ανέβηκε με επιτυχία την περσινή χρονιά σε κείμενο του δημιουργού του Βαφτιστικού, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, μουσική διεύθυνση Χαράλαμπου Γωγιού και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη - Δημήτρη Δημόπουλου αποκαταστώντας για πρώτη φορά την αυθεντική ενορχήστρωση του 1930.  Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο chórεs υπό τη μουσική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι και 18μελές μουσικό σύνολο.

Η Σατανερί του Θεόφραστου Σακελλαρίδη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ | Trailer


Την Πέμπτη 30 Απριλίου ακολουθεί η όπερα για παιδιά και νέους  «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς» σε σκηνοθεσία και μουσική σύνθεση Θοδωρή Αμπαζή στις 20.00.
Το μουσικό παραμύθι του Θοδωρή Αμπαζή σε λιμπρέτο Σοφιάννας Θεοφάνους παρουσιάστηκε το 2017 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και βασίζεται σε γνωστό ρωσικό παραμύθι από το οποίο δημιουργήθηκε το διάσημο μπαλέτο του Ίγκορ Στραβίνσκι «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς». Η μουσική διεύθυνση είναι του Μιχάλη Παπαπέτρου και συμμετέχουν εξαμελές ενόργανο σύνολο και Μονωδοί της ΕΛΣ.

ΟΙ ΟΠΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ
Το πρόγραμμα προβολών μέσω streaming συνεχίζεται με την όπερα «Θαΐς» του Ζυλ Μασνέ σε σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ και διεύθυνση ορχήστρας Μισέλ Πλασσόν. (Τετάρτη 29/4) μέσω του site. Θα ακολουθήσει το Σάββατο 2/5 η online προβολής της όπερας «Η γυναίκα δίχως σκιά» του Ρ. Στράους σε σκηνοθεσία Michael Hampe

Το πρόγραμμα προβολών μέσω streaming του Μεγάρου συνεχίζεται με την όπερα «Θαΐς» του Ζυλ Μασνέ (29/4)
Η όπερα «Θαΐς» του Ζυλ Μασνέ σε ψηφιακή αναμετάδοση στο site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
 

ΤΑ ΕVENTS TOY ΚΠΙΣΝ

Σταύρος Λάντσιας live από τον Φάρο
Η νέα διαδικτυακή μουσική σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ snfccAtHome: music συνεχίζεται το Σάββατο 2/5 στον Φάρο με τον πιανίστα και συνθέτη Σταύρο Λάντσια που θα παρουσιάσει ζωντανά συνθέσεις όπως το Βαλς των Ματιών και ο Θάνατος του Ταύρου, καθώς και διασκευές έργων του Σοπέν, του Χατζιδάκι και άλλων σπουδαίων δημιουργών. Συνθέσεις του Σταύρου Λάντσια έχουν παρουσιαστεί με το συγκρότημα Human Touch που διατηρεί πάνω από 20 χρόνια με τους Γιώτη Kιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και David Lynch (σαξόφωνο). 

Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο site στις 21.00

O Σταύρος Λάντσιας live από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
Σταύρος Λάντσιας

ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ

4 συναυλίες με διαφορετικά ηχοχρώματα θα κάνουν πριμιέρα αυτήν την εβδομάδα  ενώ θα παραμείνουν διαθέσιμες στο site του ΚΠΙΣΝ: Το κουαρτέτο της Μαρίας Μανουσάκη, ο Κυριάκος Σφέτσας με την Greek Fusion Orchestra, το αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη και η Nalyssa Green. 

Ξεκίνημα την Τρίτη 28 Απριλίου στις 20.00 με την online μετάδοση της συναυλίας που έδωσε στις αρχές του 2019 η συνθέτης και βιολονίστρια Μαρία Μανουσάκη και το κουαρτέτο της και καλεσμένος τον Tigran Sargsyan με επιλογές από το σύνολο της δουλειάς της, με έμφαση στο άλμπουμ της «Hidden Trails» που γράφτηκε το 2018 μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών συνδυάζοντας την τζαζ με τις κρητικές της ρίζες. 

H ηχογραφημένη συναυλία της Μαρίας Μανουσάκη στο site του ΚΠΙΣΝ.
Μαρία Μανουσάκη

Η συναυλία του Κυριάκου Σφέτσα από τον Οκτώβριο του 2018 θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 20.00. Μαζί με τους Greek Fusion Orchestra (GFO) ο καταξιωμένος συνθέτης παρουσίασε στο ΚΠΙΣΝ ένα progressive jazz-fusion ιδίωμα, με  ενορχηστρώσεις πουσυνομιλούσαν σε πειραματική διάθεση με την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Με την GFO ο Σφέτσας εκπλήρωσε την φιλοδοξία που είχε από την avant-garde περίοδο της πορείας του στο Παρίσι τη δεκαετία του '60, να δημιουργήσει ένα έργο που θα διεύρυνε τα όρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει με τους εκεί μουσικούς. H Greek Fusion Orchestra δεν έπαιξε ποτέ ζωντανά την εποχή εκείνη. Το 2018, 41 χρόνια μετά, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Μαρινάκη (αρχικό μέλος) και νέους μουσικούς που επιλέχτηκαν από τον Σφέτσα, άρχισε να παρουσιάζει ζωντανά τη μουσική της μπροστά στο κοινό. Παράλληλα κυκλοφόρησαν δύο εξαιρετικά άλμπουμ συλλογές από το label Teranga Beat. Στη συναυλία του ΚΠΙΣΝ συμμετείχαν οι Γιώργος Παλαμιώτης, μπάσο, Σάκης Τσινούκας, ηλ. κιθάρα, Γιώργος Μπερερής, πιάνο, Σπύρος Νίκας, κλαρίνο, άλτο σαξόφωνο, David Lynch, φλάουτο, τενόρο σαξόφωνο.

Κυριάκος Σφέτσας και Greek Fusion Orchestra σε online μετάδοση από το site του ΚΠΙΣΝ
Κυριάκος Σφέτσας & Γιάννης Συγλέτος

Η ηχογραφημένη συναυλία - αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη από το καλοκαίρι του 2019 στο πλαίσιο της σειράς Parklife θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 1 Μαΐου στις 13.00. Στη συναυλία συμμετείχαν οι τραγουδιστές Μανώλης Μητσιάς, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Δώρος Δημοσθένους, Θοδωρής Μαραντίνης, Χρήστος Παπαδόπουλος και Μαρία Κηλαηδόνη, οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη και Γιασεμί Κηλαηδόνη, καθώς και οκταμελής ορχήστρα. Με αναδρομή στα τραγούδια του και προβολή αρχειακού υλικού. 

Η ηχογραφημένη συναυλία της Nalyssa Green από τα Πανοραμικά Σκαλιά το 2019 θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 5 Μαΐου στις 20.00 με τα τραγούδια του ελληνόφωνου Μπλουμ και τα neofolk κομψοτεχνήματα από τα πρώτα δύο άλμπουμ της. Δίπλα της η Δεσποινίς Τρίχρωμη, πλήκτρα, φωνή, Κατερίνα Παπαχρήστου (Τango with lions), μπάσο, πλήκτρα, φωνή, Εβάνκελος Ασλανίδης, τύμπανα, drum pad, Ελευθέριος Βολάνης, κιθάρα, μπάσο.

Η ηχογραφημένη συναυλία της Nalyssa Green στο site του ΚΠΙΣΝ
Nalyssa Green

ANAΓΝΩΣΕΙΣ

Οι Αναγνώσεις του #snfccAtHome του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται με δύο κλασικά βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, «Το καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκης Ζέη και τον «Τρελαντώνη» της Πηνελόπης Δέλτα.
Η ανάγνωση του πολυβραβευμένου βιβλίου της Ζέη σε δέκα επεισόδια από την Όλια Λαζαρίδου σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη θα μεταδίδεται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 18:00. Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν πρωτότυπα ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Μαραγκόπουλου. Στην ίδια σειρά του ΚΠΙΣΝ, από τα μέσα Μαΐου, θα ακολουθήσει «Ο Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα σε ανάγνωση του Δημήτρη Πιατά και σκηνοθετική επιμέλεια Βίκτωρα Αρδίττη. 

Ακούστε εδώ το πρώτο επεισόδιο.

SNFCC · Αναγνώσεις: Άλκη Ζέη, Το καπλάνι της βιτρίνας | Eπεισόδιο 1

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 19.00 στο site του ΚΠΙΣΝ συνεχίζεται η διαδικτυακή ηχητική σειρά Αναγνώσεις με αποσπάσματα από την Αρχιτεκτονική της σκόρπιας ζωής (Κεφάλαια Α’-ΣΤ’) του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη που επέλεξε και διάβασε στο υπνοδωμάτιό του ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ακύλλας Καραζήσης. 

Ο Ακύλλας Καραζήσης διαβάζει αποσπάσματα από την Αρχιτεκτονική της σκόρπιας ζωής του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη
Ακύλλας Καραζήσης

ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Aπό τον Κωνσταντίνο Βήτα μέχρι τον Blaine Reininger και πολλές παραγωγές διαθέσιμες οnline το ψηφιακό κανάλι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση δίνει τη δυνατότητα να δούμε ξανά μερικά από τα πιο σημαντικά της events με δύο νέες θεατρικές πρεμιέρες να ξεκινούν στις 1&3/5.

Την Παρασκευή 1 Μαΐου στις 21:00 ξεκινά η προβολή της παράστασης «Θεία Κωμωδία» του Δάντη όπως παρουσιάστηκε το 2017 από την Αργυρώ Χιώτη και την ομάδα Vasistas, 

Την Κυριακή 3 Μαΐου στις 21:00 ακολουθεί η πρεμιέρα της παράσταση «Τα κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. 

Live premiere στις 3/5 για την παράσταση «Τα κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση
Η παράσταση «Τα κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά © Γκέλυ Καλαμπάκα

ΘΕΑΤΡΟ

Θεόδωρος Τερζόπουλος, Τρωάδες του Ευριπίδη (2018) 

Δημήτρης Καραντζάς, Ρομπ/Rob του Ευθύμη Φιλίππου (2018) 

Αργυρώ Χιώτη, Vasistas, Αίματα του Ευθύμη Φιλίππου (2014)

Antigone in Ferguson, Antigone Now Festival, Onassis USA (2016)

Λένα Κιτσοπούλου, Κοκκινοσκουφίτσα, Το πρώτο αίμα (2014) 

Άρης Μπινιάρης, Βάκχες του Ευριπίδη (2018) 

Onassis Youth Festival (2019) | Πράσινη Γραμμή | Σκηνοθεσία: Μάρθα Μπουζιούρη, Εριφύλη Γιαννακοπούλου | 1ο Γυμνάσιο Πειραιά

Onassis Youth Festival (2019) | Καλοκαιρινή Βροχή | Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν, Μυρτώ Μακρίδη | 41ο Γυμνάσιο Αθηνών

Onassis Youth Festival (2019) | Λίγα Τετραγωνικά | Σκηνοθεσία: Άρης Λάσκος & Αναστασία Γιαννάκη | 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας

ΧΟΡΟΣ

Λενιώ Κακλέα, Πρακτική Εγκυκλοπαίδεια, Αποκλίσεις (2019)

Akram Khan, XENOS (2018)

Πατρίσια Απέργη, Ομάδα Χορού Αερίτες, Cementary (2017)

Rootless Root, Kireru (2012)

H παράσταση «Πρακτική Εγκυκλοπαίδεια, Αποκλίσεις» από την Λενιώ Κακλέα είναι διαθέσιμη στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση
«Πρακτική Εγκυκλοπαίδεια, Αποκλίσεις», Λενιώ Κακλέα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κωνσταντίνος Βήτα | ARTéfacts ensemble | Συγκατοίκηση

Klangforum Wien, Happiness Machine (2019) 

Λένα Κιτσοπούλου, Rebetika: The Blues of Greece, Onassis USA (2019)

Tuned City – Αρχαία Μεσσήνη (2018) | ντοκιμαντέρ από τη δράση

Blaine Reininger secret concert (2018)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗΣ 

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος  συνεχίζει τις διαδικτυακές της προβολές με μια αντιπροσωπευτική επιλογή ταινιών από τον μεταπολεμικό κινηματογράφο που για πρώτη φορά παρουσιάζει διαδικτυακά, μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα. Ανάμεσα τους ο Δράκος και η Μαγική Πόλη του Νίκου Κούνδουρου. Θα προβληθούν έξι ταινίες μυθοπλασίας και τρία ντοκιμαντέρ. Πρόκειται  για ορισμένες  σπάνιες ταινίες από τη συλλογή της Ταινιοθήκης, που δεν έχουν συχνά προβληθεί αλλά και  άλλες που αν και αρκετά προβεβλημένες δεν παύουν να αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Κάθε ταινία θα κάνει την διαδικτυακή πρεμιέρα της στις 20.00 στο site της Ταινιοθήκης  και θα είναι διαθέσιμη για τρία 24ωρα στο διαδίκτυο. 
 Στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης μπορούμε να δούμε ακόμη την μικρού μήκους ταινία Η Ρόδα (1964) του Θόδωρου Αδαμόπουλου, μια ταινία-περίπατος στην Αθήνα με τους Βαγγέλη Καζάν, Χρήστο Τσάγκας, Δημήτρη Παπανικολάου.

Στις 29/4: Ανοιχτή επιστολή (Γιώργος Σταμπουλόπουλος, 1967)

Αφύπνιση ενός νεαρού άντρα με καταλύτη μια συνειδητοποιημένη και γοητευτική δασκάλα. Γυρισμένη στη διάρκεια της δικτατορίας και λογοκριμένη από το καθεστώς, η ταινία του Γιώργου Σταμπουλόπουλου αφηγείται την ιστορία ενός νέου μικροαστού, γεννημένου στην Κατοχή και προετοιμασμένου από τις κοινωνικές συνθήκες να «βολευτεί». Ο νέος άντρας προσπαθεί να μην αντιδρά και να μη σκέφτεται, αναζητώντας μια κάποια διαφυγή σε διάφορους έρωτες, μέχρι που συναντά μια συνειδητοποιημένη νεαρή δασκάλα.

Στις 2/5: Γράμμα από το Σαρλερουά (Λάμπρος Λιαρόπουλος, 1965)
Ο ματαιωμένος νόστος ενός Έλληνα εργάτη στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου. Ο Λάμπρος Λιαρόπουλος, στο ντοκιμαντέρ του, σκιαγραφεί την μάχη των Ελλήνων μεταναστών μεταλλωρύχων. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη μεταναστευτική αποστολή Ελλήνων εργατών στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου, ο σκηνοθέτης βλέπει από μια ιδιαίτερη προσωπική σκοπιά τη θέση και τα προβλήματα αυτών των εργατών σε μια ευρωπαϊκή χώρα που, ως προς τα υλικά αγαθά, τους προσφέρει τα πάντα, εκτός από την πιθανότητα επιστροφής στην πατρίδα τους. 

+ Ο Δράκος (Νίκος Κούνδουρος, 1956)

Μια συμμορία αναζητά αρχηγό και πιστεύει σε ένα φουκαρά, που πιάνεται στην παγίδα της ψεύτικης εξουσίας. Με την ταινία του αυτή, σε σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ο Νίκος Κούνδουρος φέρνει στην Ελλάδα τον «κινηματογράφο του δημιουργού», έξω από τη κυρίαρχη λογική της εμπορικής παραγωγής. Η ταινία, με την παραβολή του άπραγου υπαλληλάκου που υποδύεται τον μεγαλοκακοποιό (Ντίνος Ηλιόπουλος), αρθρώνει μια κριτική θέση στη μετεμφυλιακή καταπιεστική συναίνεση. 

Ο Δράκος του Κούνδουρου θα προβληθεί από το site της Ταινιοθήκης
Ντίνος Ηλιόπουλος και Μαργαρίτα Παπαγεωργίου στην ταινία «Ο Δράκος» (1956)

Στις 5/5: Το στρώμα της Καταστροφής (Kώστας Βρεττάκος, 1980)
Μια ανασκαφή και αποκάλυψη γίνεται και το μοναδικό τεκμήριο για την αρχαία Καλλίπολη που βυθίζεται στα νερά του Μόρνου.  Ο Κώστας Βρεττάκος, απογειώνει το είδος του αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ, καταγράφοντας με το φακό του την ανασκαφή για την ανεύρεση της Καλλίπολης και συγχρόνως την καταβύθιση της αρχαίας πόλης από τα νερά της τεχνητής λίμνης του Μόρνου στα τέλη της δεκαετίας του '70.  Η ανάγκη υδροδότησης της Αθήνας γίνεται το στρώμα της καταστροφής.

+ Η διάσωση του μνημείου (Κώστας Βρεττάκος, 1987) 

Το χρονικό της διάσωσης και συντήρησης  μεταξύ 1973-86, καταγραφή του εγχειρήματος     στον βράχο της Ακρόπολης. Το χρονικό των εργασιών συντήρησης που έγιναν στο βράχο της Ακρόπολης, από το 1973 μέχρι και το 1986. Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει τον αργό ρυθμό της δουλειάς και των αλλαγών που συντελούνται σταδιακά, καθώς και την αγωνία των επιστημόνων και του τεχνικού προσωπικού μπροστά στη μεγάλη ευθύνη του εγχειρήματος. 

OIFF ONLINE CINEMA

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο,  το OIFF Online Cinema, μια online ανοιχτή κινηματογραφική αίθουσα με ελεύθερη πρόσβαση, όπου προβάλλει δωρεάν, σε αποκλειστικές  προβολές ταινίες από όλο τον κόσμο στις 11 το πρωί και στις 6 το απόγευμα.

Το OIFF Online Cinema θα συνεχίσει τις προβολές μέχρι το τέλος των περιοριστικών μέτρων μέσω της νέας της διεύθυνσης 

Την Τετάρτη 29/4 θα προβληθεί «Ο βασιλιάς των μασκών» του 1996 σε σκηνοθεσία του Tian Ming Yu. Θα ακολουθήσουν οι ταινίες του Τσέχου Κάρελ Ζέμαν, «Ο θαυμαστός κόσμος του Ιουλίου Βερν» & «Οι θρύλοι του βαρόνου Μινχάουζεν» αλλά και η πρώτη ταινία του Πορτογάλου σκηνοθέτη Μανουέλ ντε Ολιβέιρα «Ανίκι Μπόμπο» του 1942.  Μία ταινία που έχει προβληθεί μόνο μια φορά στην Ελλάδα, πριν πέντε χρόνια στον Πύργο της Ηλείας, σε αφιέρωμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας κι εδώ θα είναι μόλις η 2η προβολή, 78 χρόνια μετά τη δημιουργία της. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η βραβευμένη ασπρόμαυρη ταινία «Το τραγούδι του γκρι περιστεριού» του Stanislav Barabas από την εξαιρετική κινηματογραφική περίοδο της Τσεχοσλοβακίας στις αρχές των 60s. 

Η ταινία του Κάρελ Ζέμαν «Οι θρύλοι του βαρόνου Μινχάουζεν» σε online προβολή από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
Η ταινία του Κάρελ Ζέμαν «Οι θρύλοι του βαρόνου Μινχάουζεν»

ONLINE ΠΡΟΒΟΛΕΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Το Φεστιβάλ Δράμας επέλεξε μια σειρά μικρού μήκους ταινιών για online προβολή μέσω ΥouTube με τίτλο Δράmedies. Κάθε Πέμπτη θα προβάλλονται 3 ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ΄90 μέχρι σήμερα. Ταινίες νέων δημιουργών πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί για τις δουλειές τους αυτές –ανάμεσά τους και ο βραβευμένος με Χρυσό Διόνυσο Νικόλας Κολοβός. Κατά σειρά θα προβληθούν οι ακόλουθες ταινίες.

Εβίβα (Δημήτρης Νάκος, Αμέρισσα Μπάστα)

Σύκο (Νικόλας Κολοβός)

Ψωμί κι ελιες (Alexander Jaschik, Ιορδάνης Ορφανίδης)

Τι κολυμπάει και γελάει (Εμμανουέλα Φραγκιαδάκη)

The foreigner (Αλήθεια Αβράμη)

Cowboy (Γιάννης Χαριτίδης)

Ο κλέφτης (Ιρίνα Μπόικο)

Το τέρας κοιμάται (Κωστής Χαραμουντάνης)

Debtfools (Φίλιππος Βαρδάκας, Δέσποινα Οικονομοπούλου)

Ι’m gay  (Νικόλας Κολοβός)

Χρήστος και Δήμητρα  (Αμέρισσα Μπάστα)

Αχ Ελλάδα... (Κώστας Αναγνωστόπουλος)

Η ταινία Εβίβα (Δημήτρης Νάκος, Αμέρισσα Μπάστα) στις online προβολές του Φεστιβάλ Δράμας
Σκηνή από την ταινία Εβίβα των Δ. Νάκου & Α. Μπάστα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ