Δείτε online τη μυθική εμφάνιση των Pink Floyd στην Πομπηία
Το ιστορικό μουσικό ντοκιμαντέρ του Adrian Maben προβάλλεται απόψε στο YouTube στο πλαίσιο των #PinkFloydFridays
Pink Floyd Live At Pompeii: Η ιστορική συναυλία των Pink Floyd στο αρχαίο αμφιθέατρο της Πομπηίας προβάλλεται online στο YouTube την Παρασκευή 24 Απριλίου.
Μετά τις #MetallicaMondays, ήρθαν οι #PinkFloydFridays. Όσοι τους ακολουθούν με παρατηρητικότητα, γνωρίζουν πως η Παρασκευή είναι μέρα Pink Floyd στο διαδίκτυο. Για καιρό ήταν η μέρα που επιλέχθηκε να ανεβαίνουν παλιά βίντεο στο επίσημο κανάλι YouTube του συγκροτήματος. Την περίοδο της καραντίνας, θα είναι η μέρα που θα βλέπουμε τις πιο ιστορικές συναυλίες τους. Έτσι, μετά το μουσικό φιλμ «Pulse» που προβλήθηκε στις 17 Απριλίου, σειρά έχει το μουσικό ντοκιμαντέρ «Pink Floyd Live At Pompeii», που θα προβληθεί απόψε και θα είναι διαθέσιμο στο YouTube για 24 ώρες στο πλαίσιο του YouTube Festival.
Σε σκηνοθεσία του Adrian Maben, το φιλμ «Pink Floyd Live At Pompeii» που κυκλοφόρησε το 1972, έπειτα από έξι μέρες απίθανων-για τα χρόνια εκείνα-γυρισμάτων, τον Οκτώβριο του 1971, αποτυπώνει την ανυπέρβλητη εμφάνιση του συγκροτήματος στον ιστορικό αρχαίο αμφιθεατρικό χώρο της Πομπηίας, υπό τη «σκιά του Βεζούβιου», χωρίς παριστάμενους και η online διάθεσή του αποκτά έναν ισχυρό συμβολισμό για το lockdown.
Ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων, τα «Careful With That Axe, Eugene», «A Saucerful Of Secrets», «One Of These Days», «Set The Controls For The Heart Of The Sun» και «Echoes», οι Pink Floyd πρωτοπόρησαν δίνοντας μια συναυλία στον τόπο που συνέβη μια από τις μεγαλύτερες εκρήξεις στην ανθρωπότητα.
Αν σε κάποιον πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα για αυτό το γεγονός, το όνομα είναι αυτό του βρετανού σκηνοθέτη Adrian Maben, που την εποχή εκείνη εργαζόμενος στο Παρίσι για τη γαλλική και βελγική τηλεόραση, επιμελούταν ντοκιμαντέρ με προσωπικότητες της τέχνης και όταν βρέθηκε στο αμφιθέατρο της Πομπηίας το μυαλό του πήγε κατευθείαν στους Pink Floyd.
«Πιστεύω ότι η ταινία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ» έχει εξομολογηθεί ο ίδιος προσθέτοντας πως «πάντα θα υπάρχει υλικό για να την ξαναπαρουσιάσω. Νιώθω σαν τον Γάλλο ζωγράφο, Pierre Bonnard που ακόμα κι όταν τα έργα του παρουσιαζόντουσαν στο Λούβρο, ήθελε να τα αλλάξει. Γι’ αυτό το λόγο είχε μαζί του πάντα τα σύνεργά του. Τον είχαν μάθει οι φύλακες του μουσείου και τον σταματούσαν αλλά αυτός συνέχιζε να προσπαθεί να αλλάξει τον αρχικό δικό του πίνακα».
Η προβολή που θα αναρτηθεί στο YouTube είναι η βερσιόν του 2016. Stay home with Pink Floyd.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Και κάνει ρεκόρ τηλεθέασης
Ο μουσικός διασκευάζει το κλασικό πλέον «Driver's License»
Στις 16 Μαΐου 2026 ο Μεγάλος Τελικός στη Βιέννη της Αυστρίας
Το κορυφαίο οικονομικό Μέσο ανησυχεί για τις επιθέσεις στο ανδρικό φύλο, μετά μουσικής
Μια διαχρονική φιγούρα της ψυχεδελικής ροκ και η ιστορική του εμφάνιση στο Woodstock
Αναδρομή στα επιτεύγματα μιας μοναδικής καριέρας - Οι σταθμοί της καλλιτεχνικής διαδρομής του
Το νέο αίμα του πανκ ροκ πλαισιώνει το παλιό στην Πλατεία Νερού
Το μουσικό της ταξίδι από τις γειτονιές της Αθήνας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης κατακτώντας το ελληνικό και διεθνές κοινό
Τα live ραντεβού της νέας χρονιάς που δεν θες να δεις μόνο σε stories
Μιλήσαμε με τη mezzo-soprano με αφορμή τη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η 8η Ιανουαρίου και οι μουσικοί θρύλοι που γεννήθηκαν σαν σήμερα
Ψηφίστε και αναδείξτε και τους νικητές: Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο τέλος του Ιανουαρίου 2026
Το εκρηκτικό supergroup που λατρεύει ο Iggy Pop προσγειώνεται στις 9 Ιανουαρίου στο Soul SKG
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, δεν είναι τεχνικό
Ο Εθνικός Τελικός θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο
Απόψε, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.