- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Η Μαριέττα Φαφούτη μας συστήνει τη συγκλονιστική της οικογένεια
«Και είναι οκ να νιώθουμε χάλια. Είναι ανθρώπινο. Θα μου πείτε δεν είναι ανθρώπινο να τρως 13 φέτες με μερέντα. Το ακούω, το ακούω»
#menoumespiti με την ΑΤΗΕΝS VOICE: Η μουσικός Μαριέττα Φαφούτη μας εξιστορεί τις απίστευτες καταστάσεις που συμβαίνουν στο οικογενειακό τριώροφο του Χολαργού
Πέρασε κιόλας ένας μήνας.
Την πρώτη μέρα άρχισα τα μεγαλεπίβολα σχέδια. Θα κάνω γυμναστική, θα μαγειρεύω υγιεινά, θα γράφω τραγούδια, θα μάθω μια ξένη γλώσσα, μπορεί και ένα νέο μουσικό όργανο, θα διαβάσω βιβλιάρες. Ρεσιτάλ προσδοκιών το οποίο κόπηκε μαχαίρι λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα όταν ξεκίνησα ένα σόου κλάματος συνοδευόμενο από ένα combo φόβου και τριπαρίσματος το οποίο διήρκησε περίπου 2 μέρες. Παρένθεση, αφορμή για το παραπάνω σόου ήταν η ατάκα «Μαριεττούλα και πού είσαι, φτιάξε κανένα ζελεδάκι να έχουμε αυτές τις μέρες». Και έκρηξη.
Ένας μήνας μετά. Και τι έχουμε;
Δεν έμαθα καινούργια γλώσσα. Ούτε κάποιο μουσικό όργανο. Δεν διάβασα ούτε μισό βιβλίο. Έχω γίνει δεξιοτέχνης στο σκρολάρισμα και στο Toy Blast (μακράν καλύτερο από το Candy Crash παιδιά). Τη μία εβδομάδα τρώω υγιεινά και την άλλη παίζει φεστιβάλ χοληστερίνης στην κουζίνα. Μια μέρα έφαγα 13 φέτες του τοστ με μερέντα. Δεκατρείς. Δέκα δηλαδή και άλλες τρεις. Και σταμάτησα στις 13 γιατί τελείωσε και το ψωμί και η μερέντα. Θα μπορούσα να φάω άλλες τόσες.
Όσο για τη γυμναστική, τον πρώτο καιρό το έπαιζα Jane Fonda. Κάθε μέρα τρέξιμο, κοιλιακοί, σκουότ. Τώρα έχω να γυμναστώ 10 ημέρες. Από την άλλη τις πρώτες 2 εβδομάδες δε μπορούσα να γράψω ούτε μισή νότα. Εδώ και 2 εβδομάδες γράφω όμως. Μου δίνω ένα κατά φαντασίαν brief και δουλεύω. Κάτι είναι και αυτό. Άρχισα να ακούω πάλι και το αγαπημένο μου podcast “The brain hacking academy”, ενώ σήμερα ξεκίνησα το podcast του Tim Ferriss και ήταν καταπληκτικό. Ανανεώθηκε και η συνδρομή μου στο Audible. Λέω να κατεβάσω σε audio book το “The first 20 hours” του Josh Kaufman. Σου εξηγεί τον τρόπο για να αποκτήσεις οποιαδήποτε δεξιότητα σε 20 ώρες. (Οκ το έγραψα περισσότερο για να τσεκάρετε τη φάση των audio books. Λογικά θα το κατεβάσω και θα το ακούσω σε κανένα χρόνο. Στην καλύτερη περίπτωση.)
Τι θέλω να πω. Σημασία δεν έχει ποσά πράγματα δεν καταφέραμε αυτή την περίοδο. Σημασία έχει πόσα καταφέρνουμε. Και είναι οκ να νιώθουμε χάλια. Είναι οκ να λέμε ότι θα κάνουμε δεκαπέντα πράγματα και να πραγματοποιούμε μόνο το ένα. Είναι ανθρώπινο. Θα μου πείτε δεν είναι ανθρώπινο να τρως 13 φέτες με μερέντα. Το ακούω, το ακούω.
Όσον αφορά στις οικογενειακές σχέσεις έχουν παίξει φοβερά σκηνικά. Ως κλασική αθάνατη ελληνική οικογένεια, μένουμε ο ένας πάνω από τον άλλον. Αυτό είναι καλό γιατί βγαίνουμε στα μπαλκόνια και μιλάμε. Η μάνα μας έφτιαξε και ειδική κατασκευή με καλάθι για να μας στέλνει ταπεράκια με γιουβαρλάκια μη μείνουμε νηστικές και πάθουμε τίποτα.
Παρένθεση, είμαστε 33, 35 και 38. Επίσης τα σαββατοκύριακα κάνουμε βίντεο κολς οι 3 κόρες και οι γονεις και τρώμε μαζί το φαγητό της μαμάς. Φυσικά φροντίζουμε να κάνουμε εντυπωσιακούς ήχους απόλαυσης και αποθέωσης του φαγητού.
Έχουμε και το γκρουπ μας στο whatsapp με τη μάνα μας που το έχει ονομάσει Sweet Daughters. Σήμερα μας έστειλε φωτογραφία μια καρέκλα που της άλλαξε το ύφασμα. Το οποίο ύφασμα ήταν ένα φόρεμά μου που είχα να δω καιρό. Μετά κατέβηκα στην αυλή και είδα άλλο φόρεμά μου ως μαξιλαροθήκη καρέκλας.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν θα μπορούσα να πω ότι ο μήνας πέρασε τίμια. Με τα δράματά μας, τις αναβλητικότητες μας, τα ακραία σκηνικά αλλά και με γέλιο και πολλή πολλή αγάπη.
Ένα μήνα μετά, ξυπνάω με χαμόγελο. Χωρίς ενοχές για όσα έκανα ή δεν έκανα και χωρίς υψηλές προσδοκίες.
Και κάπως έτσι προχωράμε.
Υ.Γ.1 Ναι οκ είμαστε χάλια μαύρα. Δεν παίζει όμως να είσαι χάλια μαύρα και να δεις κάποιο από τα παρακάτω και να μη γελάσεις πραγματικά δυνατά:
Κώστας Κουτσολέλος - FB
Kostas Maniatis - Facebook
Λάμπρος Φισφής “Small Talk” - Youtube
evan_gian - Instagram
koyrafelkythros - Instagram
Υ.Γ.2 Δείτε το “The Morning Show”. Μιλάμε για σειράρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην επέτειο των 101 χρόνων από τη γέννησή του, ένα έργο που παρέμεινε ανολοκλήρωτο από το 1978 βρίσκει τον δρόμο του προς το κοινό, με έξι τραγούδια που κυκλοφορούν για πρώτη φορά
Με αφορμή το Έτος Μάνου Χατζιδάκι, μια επιστροφή στον δημόσιο λόγο ενός δημιουργού που αντιμετώπισε την τέχνη ως πράξη πνευματικής αντίστασης
Οι fans ζητούν εδώ και χρόνια από το συγκρότημα να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.