Μουσικη

Οι Polkar κάνουν μία μουσική ερωτική εξομολόγηση στην Αθήνα (video)

Μια ευχή να περπατάμε ξανά σύντομα αγκαλιασμένοι στους δρόμους της Αθήνας

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου των Polkar
Μια μουσική βόλτα στην Αθήνα © Facebook: @polkartheband

Ακούστε το νεό κομμάτι των Polkar «Αθήνα» σε στίχους και φωνή Γιώργου Παπαγεωργίου

Τι μάς έχει λείψει περισσότερο αυτές τις μέρες με την κοινωνική απόσταση και την καραντίνα; Οι αγκαλιές. Αυτές εύχεται το συγκρότημα Polkar να ξαναμπούν σύντομα στις ζωές μας. Πώς; Μέσα από πέντε συνολικά τραγούδια για αγκαλιές, που θα κυκλοφορούν σταδιακά, ώστε να σπάει έστω και λίγο η ρουτίνα της καραντίνας, που μοιάζει σαν μία συνεχή επανάληψη των ίδιων και των ίδιων. 

Το μουσικό project των Polkar, που φροντίζουν να μάς κρατάνε γενικά συντροφιά αυτές τις μέρες, ονομάζεται «4+1 τραγούδια για αγκαλιές» και έχει ήδη ξεκινήσει. Το πρώτο τραγούδι κυκλοφόρησε και είναι αφιερωμένο σε κάποια που αυτές τις μέρες έχουμε πεθυμήσει αρκετά· στην Αθήνα και τις βόλτες μας σε αυτήν. Θα μπορούσαμε, μάλιστα, να πούμε πως η «Αθήνα» των Polkar μοιάζει με μία ερωτική εξομολόγηση στην πόλη. 

Έχοντας μπροστά μας το artwork του Εύρου Βοσκαρίδη, όπου ο Λυκαβηττός συναντά τον Παρθενώνα και τα τρόλεϊ, κάνουμε ένα ηχητικό tour σε όλη την Αθήνα, με την ενορχήστρωση των Polkar και τους στίχους και τη φωνή του Γιώργου Παπαγεωργίου. Από πού περνάμε; Ξεκινάμε με ραντεβού στον Λυκαβηττό και όσο περνάει η νύχτα «περπατάμε» από την Πεσμαζόγλου, για να δούμε -και να μάς δει- τη Στοά Βιβλίου και τελικά να στρίψουμε στην τιγκαρισμένη από λεωφορεία, ως συνήθως, Σίνα. Τελικά, καταλήγουμε για πικ νικ στον Υμηττό και για φαλάφελ στο Κέντρο. 

Τελικό συμπέρασμα των Polkar; Αγαπάμε την Αθήνα, γιατί μάς μοιάζει. Και αν μάς αγαπάει και εκείνη, τότε δεν μάς τρομάζει ό,τι κι αν μάς φέρει το αύριο. Αρκεί να περπατάμε αγκαλιά μαζί της. Εξάλλου, το τραγούδι στην ουσία του αποτελεί μία ευχή, το καλοκαίρι να έρθει γρήγορα και εμείς να περπατάμε ελεύθερα και άφοβα ξανά στους δρόμους της αγκαλιασμένοι.

Ακούστε το πρώτο από τα «4+1 τραγούδια για αγκαλιές» των Polkar, «Αθήνα»   

Polkar - Αθήνα - Official Audio Release

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ