Μουσικη

Μένουμε σπίτι κι ακούμε το νέο τραγούδι του Γιώργου Μαργαρίτη

Ο πιο αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής μας μιλά για το νέο του τραγούδι «Γεννημένος να τρέχω» και στέλνει το δικό του μήνυμα για την πανδημία του κορωνοϊού

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Γιώργος Μαργαρίτης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι «Γεννημένος να τρέχω» και μιλάει στη νέα στήλη «Μένουμε Σπίτι» της ATHENS VOICE.

Ο Τελευταίος των Μεγάλων Λαϊκών Γιώργος Μαργαρίτης κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες το νέο του τραγούδι «Γεννημένος να τρέχω», για το οποίο μας είχε προϊδεάσει πριν λίγους μήνες στη συνέντευξη-εξομολόγηση για τη ζωή του στην ATHENS VOICE και την ιστορική εμφάνισή του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Σε μουσική Βασίλη Δαραμούσκα και στίχους Κώστα Μπαλαχούτη, ο Γιώργος Μαργαρίτης ερμηνεύει με το γνωστό μέταλλο της φωνής του και τη χροιά-σήμα κατατεθέν το «Γεννημένος να τρέχω» που κυκλοφορεί από την Panik Records. Εν μέσω κορωνοϊού επικοινωνήσαμε μαζί του για να μάθουμε τα νέα του και να κάνει μια άλλη «πρεμιέρα»: να μοιραστεί τις σκέψεις του για το πώς περνά αυτές τις ώρες στη νέα στήλη «Μένουμε Σπίτι» της ATHENS VOICE.   

Ποια είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό για αυτό το τραγούδι;
Τρέξιμο. Μια ζωή τρέχω και δεν φτάνω, όχι μόνο εγώ, όλοι οι Έλληνες, αφού μας κυνηγά το άγχος και η ανασφάλεια.

Πώς είναι αυτές οι μέρες;
Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Ας αφήσουμε τις μαγκιές, ας είμαστε προσγειωμένοι, ας φάμε και φασόλια. Εμείς όταν μεγαλώσαμε δεν είχαμε να φάμε και φασόλια. Με ένα ξερό ψωμί μεγαλώσαμε.

Μένουμε σπίτι, σωστά;
Ναι, θέλει μεγάλη προσοχή. Όταν χτυπήσει το καμπανάκι, θα λένε μετά σούξου μούξου. Τι φταίνε οι γενιές που ήρθαν κι έρχονται και είναι δικό τους το μέλλον αν κάποιο κουτσαβάκι δεν σκέφτεται τους γύρω του; Οι πραγματικοί μάγκες σέβονται τα πάντα και τους συνανθρώπους τους.

Τι κάνεις αυτές τις ώρες;
Είμαι μέσα στο γραφείο μου, ακούω αγαπημένα τραγούδια, ακυρώθηκαν πολλά και ωραία πράγματα, όπως οι παρουσιάσεις του βιβλίου μου, δεν βλέπω κανέναν για λόγους προστασίας παρά το ότι ο θεός με έχει καλά και θα συνιστούσα το ίδιο να κάνουν όλοι. Ακόμα δεν πήρα ούτε ψωμί, ψυχραιμία, δεν υπάρχει λόγος να αδειάζουμε τα ράφια, ας ακούμε όσα μας λένε οι ειδικοί. Περαστικά σε όλους τους λαούς.