Μουσικη

Ο James Newman στη Eurovision για το Ηνωμένο Βασίλειο

Μπορεί η dream team που κρύβεται πίσω από το τραγούδι να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην πρωτιά;

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο James Newman εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη Eurovision
Το τραγούδι του James Newman που θα ακουστεί στην σκηνή της Eurovision στο Ρότερνταμ τον Μάιο για το Ηνωμένο Βασίλειο

Στη Eurovision με το τραγούδι «My Last Breath» ο James Newman για το Ηνωμένο Βασίλειο

Η δισκογραφική εταιρεία BMG έχει αποδείξει ότι ξέρει από Eurovision. Στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει δύο νικητήρια τραγούδια, το «Heroes» του Σουηδού Måns Zelmerlöw και το «Toy» από την ισραηλινή Netta. Τώρα το BBC συνεργάστηκε αποκλειστικά μαζί της, για να βρει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη φετινή Eurovision, χαρίζοντας του τη νίκη.

Η τελική επιλογή έγινε και το «My Last Breath» είναι το τραγούδι που θα ακουστεί στις 16 Μαΐου στην σκηνή της Eurovision στο Ρότερνταμ. Την ερμηνεία του έχει αναλάβει ο βραβευμένος με BRIT Award James Newman, αδερφός του γνωστού John Newman, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως ο Ed Sheeran, ο Calvin Harris και ο Armin Van Buren. Ο Newman υπογράφει και τη σύνθεσή του τραγουδιού, μαζί με τους Ed Drewett, Iain James και Adam Argyle. Μαζί αποτελούν μία dream team, αφού το τρίο κρύβεται πίσω από τις τελευταίες επιτυχίες της Dua Lipa, της Leona Lewis και των Little Mix, ενώ ο James είναι παλιός γνώριμος του θεσμού, έχοντας συνυπογράψει το «Running Scared», το τραγούδι που το 2011 κέρδισε τη Eurovision για λογαριασμό του Αζερμπαϊτζάν.

Η υποψηφιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Eurovision είναι μπαλάντα. Μιλώντας στο Radio 1, ο James Newman ομολόγησε ότι το «My Last Breath» γράφτηκε σε μία εκδρομή των τεσσάρων δημιουργών του σε μία λίμνη της Σκωτίας. Πηγή έμπνευσής τους; Ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο επικεντρωνόταν στη διάσωση ενός δύτη που είχε χωριστεί από την ομάδα του στη Βόρεια Θάλασσα.

Ο James Newman σχολίασε για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη φετινή Eurovision: «Είναι τεράστια η τιμή, δεν μπορώ καν να το πιστέψω… ήξερα ότι αυτό είναι ΤΟ τραγούδι, αμέσως μετά την ηχογράφηση. Αγαπώ την απλότητα που έχει και το παγκόσμιο μήνυμά του”.  

Ακούστε το τραγούδι του James Newman και του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Eurovision εδώ.

Δείτε το video clip του «My Last Breath» εδώ:

James Newman - My Last Breath - Official Music Video - United Kingdom 🇬🇧 - Eurovision 2020

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ