Μουσικη

Οι ΓΙΑΝ ΒΑΝ διασκευάζουν Γιάννη Σπανό

Το εμβληματικό «Κάτω από τη μαρκίζα» που τραγούδησε πρώτη φορά η Βίκυ Μοσχολιού, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΓΙΑΝ ΒΑΝ
ΓΙΑΝ ΒΑΝ

Η μπάντα των ΓΙΑΝ ΒΑΝ διασκευάζει περίτεχνα και μας παρουσιάζει ένα ένα βίντεο για το γνωστό τραγούδι «Κάτω από τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού.

Το 1977 η Βίκυ Μοσχολιού τραγουδούσε για πρώτη φορά το «Κάτω από τη μαρκίζα», το εμβληματικό τραγούδι του Γιάννη Σπανού σε στίχους Μάνου Ελευθερίου.

ΓΙΑΝ ΒΑΝ | Κάτω απ' τη Μαρκίζα


Η απώλεια του Γιάννη Σπανού τη χρονιά που μας πέρασε, το έφερε και πάλι εμμονικά στο μυαλό των ΓΙΑΝ ΒΑΝ. Έχοντας περάσει πολλές όμορφες ώρες μαζί του, παίζοντας, σκαλίζοντας και τραγουδώντας το, αυτή η διασκευή και βίντεο βγήκαν φυσικά και αβίαστα.

Οι ΓΙΑΝ ΒΑΝ είναι οι Φώτης Σιώτας (φωνή), Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο), Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο), Jan Van de Engel (ΓΙΑΝ ΒΑΝ) στη διασκευή, τύμπανα, όπως και στη μίξη και μάστερινγκ του τραγουδιού. Κάμερα και editing από τον Γρηγόρη Πανόπουλο.

Μουσική με αφετηρία τον ελληνικό στίχο και ήχο, τα ρεμπέτικα, τα λαϊκοδημοτικά, το μπασοκίθαρο, τον τζαζμπανίστα αλλά και το afro-beat, το funk, την χορευτική μουσική και το synth pop, ο/οι ΓΙΑΝ ΒΑΝ είναι η μπάντα-ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο Jan Van de Engel (Γιάννης Αγγελόπουλος), με μερικά πολύ όμορφα δείγματα δισκογραφίας την τελευταία δεκαετία, καθώς και πολλές συνεργασίες (Παύλος Παυλίδης, Φοίβος Δεληβοριάς).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ