Μουσικη

Freddie Mercury: Γιατί η Mary ήταν τόσο σημαντική στη ζωή του

Ντοκιμαντέρ για τον τραγουδιστή των Queen

mk.jpg
Μαρίνα Κουτσούμπα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρέντι Μέρκιουρι Μέρι Όστιν Queen
© Dave Hogan/Getty Images/Ideal Image

Οι πιο στενοί φίλοι του Freddie Mercury αποκαλύπτουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Mary Austin στη ζωή του τραγουδιστή των Queen.

O Freddie Mercury είχε γράψει την ερωτική μπαλάντα «Love Of My Life» για την άλλοτε αρραβωνιαστικιά του Mary Austin. Μια γυναίκα που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ήταν ο μόνος άνθρωπος που ένιωθε ότι μπορούσε να βασιστεί απόλυτα και η σχέση τους είχε χτιστεί με ακλόνητη αγάπη, αφοσίωση και εμπιστοσύνη. Η Mary Austin είχε δεχτεί το ενδιαφέρον του Freddie Mercury για τους άντρες και δεν στάθηκε εμπόδιο στην εξερεύνηση της σεξουαλικότητάς του. Αυτή η στάση της δημιούργησε έναν ακόμα πιο στενό δεσμό ανάμεσά τους.

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον τραγουδιστή των Queen, οι στενοί του φίλοι εξηγούν την επιρροή που είχε η Mary Austin στη ζωή του. Ο Peter Freestone, που πέρασε τα τελευταία 13 χρόνια της ζωής του τραγουδιστή στην έπαυλή του στο Λονδίνο, επισημαίνει πως ήταν μια πολύ σημαντική γυναίκα στη ζωή του. «Μην ξεχνάτε, τον φρόντιζε τα πρώτα χρόνια που δεν έβγαζε χρήματα και η Mary εργαζόταν. Πλήρωνε το νοίκι, πλήρωνε τα πάντα όταν ζούσαν μαζί από το 1969».

Στη θετική επιρροή της Mary στη ζωή του Freddie Mercury αναφέρθηκε και η ηθοποιός και φίλη του Yasmine Pettigrew. «Ήταν πολύ δεμένοι. Την πρόσεχε πολύ. Όταν ήταν μαζί ήθελε να ξέρει πάντα ότι η Mary είναι καλά. Κόλλησαν μαζί. Κανείς δεν τολμούσε να μπει ανάμεσά τους. Όλοι το ήξεραν αυτό. Είχαν ένα δεσμό που έχουν οι άνθρωποι που μένουν για πάντα μαζί».

Ακόμα και μετά τον χωρισμό τους η Mary στάθηκε δίπλα του και τον φρόντιζε όταν αρρώστησε. «Μπορεί να έχω όλα τα προβλήματα του κόσμου αλλά έχω τη Mary και αυτό με βοηθά να τα ξεπερνώ. Ακόμα τη βλέπω καθημερινά και την αγαπώ όπως πάντα» δήλωνε κάποτε ο Freddie Mercury.

Της ανέθεσε τη διαχείριση της περιουσίας του και όλες τις επιχειρηματικές του υποθέσεις. Γνώρισε όλους τους συντρόφους του και έμεινε στο πλευρό του να τον φροντίζει όταν διαγνώστηκε με AIDS. «Μόνο δύο όντα μου έδωσαν τόση αγάπη όση έδωσα. Η Mary, με την οποία είχα μια μεγάλη σχέση, και η γάτα μας. Ο δεσμός μου μαζί της φαίνεται να μεγαλώνει συνέχεια. Θα την αγαπώ μέχρι την τελευταία μου πνοή» δήλωνε ο Freddie Mercury αναφερόμενος στην επιρροή της στη ζωή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ