Μουσικη

Αυτός αναδείχτηκε καλλιτέχνης της δεκαετίας στη Μεγάλη Βρετανία

Οκτώ singles του σκαρφάλωσαν στο Νο1 των charts

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ed Sheeran © Getty Images Entertainment / Jeff Spicer / Stringer
Ed Sheeran © Getty Images Entertainment / Jeff Spicer / Stringer

O Εντ Σίραν αναδείχτηκε ο «Επίσημος Κορυφαίος Καλλιτέχνης της Δεκαετίας για το Ηνωμένο Βασίλειο»

«Επίσημος Κορυφαίος Καλλιτέχνης της Δεκαετίας για το Ηνωμένο Βασίλειο» αναδείχτηκε ο Εντ Σίραν. Ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης έχει βραβευτεί με Grammy τέσσερις φορές, ενώ η παγκόσμια επιτυχία του με τίτλο «Shape of You» (σ.σ. έμεινε 14 εβδομάδες στο No1 των charts το 2017) αναδείχτηκε τραγούδι της δεκαετίας. Παράλληλα, ο Εντ Σίραν τιμήθηκε με το «Επίσημο Βραβείο Κατάρριψης Ρεκόρ των Charts», έχοντας τα περισσότερα singles και albums στην πρώτη θέση για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (σ.σ. 79 εβδομάδες).

«Ο Εντ κυριαρχεί στα αλήθεια εδώ και μια δεκαετία και επάξια λαμβάνει αυτό το εκπληκτικό νέο βραβείο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Εταιρείας των Επίσημων Τσαρτς στο Ηνωμένο Βασίλειο Μάρτιν Τάλμποτ.

Εντ Σίραν
Εντ Σίραν/© EPA/Luca Piergiovanni

«Στην αρχή της δεκαετίας o Έντ Σίραν ήταν ελάχιστα γνωστός (παρότι έχαιρε μεγάλης εκτίμησης). Ήταν ένας 18αρης από το Σάφολκ. Στη συνέχεια τα όσα έκανε ήταν εντυπωσιακά. Σήμερα έχει καθιερωθεί σταθερά ανάμεσα στα υψηλότερα επίπεδα των παγκόσμιων αστέρων της μουσικής» πρόσθεσε.

Ed Sheeran - Shape of You (Official Music Video)

Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν τιμηθεί με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν είναι ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Ο Εντ Σίραν μπήκε για πρώτη φορά στα charts της Μεγάλης Βρετανίας, το 2011, με το πρώτο του single («The Α Team»). Έκτοτε, 8 singles του έφθασαν στο No1 των βρετανικών charts. Ο Εντ Σίραν είναι 28 ετών.

Ed Sheeran - Thinking Out Loud (Official Music Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ