Μουσικη

Circassian

Ένα νέο αθηναϊκό σχήμα συστήνεται

Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 468
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ψυχεδελική τετράδα που δημιουργήθηκε στα διαλείμματα μιας αθηναϊκής τρίτης Λυκείου το 2009. Χωρίς σοβαρό πλάνο, αλλά με διάθεση για πειραματισμό και ανοιχτά αυτιά. Εξελίσσουν διαρκώς τον ήχο τους, μοίρασαν τα πρώτα τους ΕP και τώρα είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Hantse Guashe»με kraut αυτοματισμούς και psych εμμονές, ηχογραφημένο σε ένα δώμα στο κέντρο της πόλης…

❱❱ Ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική πριν από πέντε περίπου χρόνια, αλλά πριν από αυτό όλοι μας γνωριζόμασταν και κάναμε παρέα από το σχολείο. Τελικά είχαμε την ιδέα να παίξουμε μαζί μουσική στην τρίτη λυκείου και ήταν κάτι που κάναμε στον ελεύθερό μας χρόνο χωρίς να το παίρνουμε και πολύ σοβαρά.

❱❱ Στις πρώτες πρόβες παίζαμε κομμάτια από συγκροτήματα όπως οι Nirvana, αλλά με τον καιρό αρχίσαμε να ψάχνουμε πιο βαθιά το μουσικό κόσμο και να βάζουμε αλλά είδη στη μουσική μας.

❱❱ Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι βασικές μας επιρροές είναι το psychedelic rock, η krautrock, ο indie ήχος, αλλά επίσης έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη για την ethnic μουσική. Γενικά μάλλον ο στόχος μας ως γκρουπ αλλά και ως άνθρωποι είναι να μπορούμε να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο καινούργια μουσική μπορούμε και να μην περιορίσουμε τους εαυτούς μας σε ένα συγκεκριμένο ήχο.

❱❱ Η ζωή στην Αθήνα σίγουρα έχει παίξει ρόλο στη μουσική μας και ειδικά στον καινούργιο μας δίσκο «Hantse Guashe», ο οποίος γράφτηκε ολόκληρος σε ένα πολύ μικρό δώμα στο κέντρο της πόλης, αλλά είναι λίγο δύσκολο να ξέρεις ακριβώς πόσο και πώς σε επηρεάζει κάτι όταν είναι τόσο μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Ίσως θα έπρεπε τον επόμενο δίσκο να τον γράψουμε σε κάποια άλλη πόλη, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης…