Μουσικη

Μαντέψτε ποια είναι η Γυναίκα της Χρονιάς

Η Billie Eilish κερδίζει τις εντυπώσεις,

Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H Billie Eilish σαρώνει τα τσαρτς και τώρα τα βραβεία της χρονιάς για το 2019.

Η Billie Eilish σε κατακεραυνώνει με το πιο cool ύφος στον πλανήτη. Τραγουδάει, χορεύει και κινείται με μία ακομπλεξάριστη άνεση και την πιο νηφάλια, ακαταμάχητη διάθεση βαρεμάρας που θα μπορούσε να ονειρευτεί η Generation Z. Είναι 18 χρονών,

Γεννήθηκε ως Billie Eilish Pirate Baird O'Connell, στις 18 Δεκεμβρίου 2001 στο Λος Άντζελες όπου και μεγάλωσε. Γράφει, συνθέτει και κάνει παραγωγές μαζί με τον αδερφό της Finneas, που έχουν μια σχέση σχεδόν συγκινητική - όπως την εκφράζουν στα τραγούδια τους. Το ίντερνετ έχει υποκλιθεί μπροστά στην Billie από την πρώτη στιγμή που η φωνή της, έτοιμη να ψιθυρίσει τα πιο αλλόκοτα μυστικά, στοίχειωσε στα τεράστια ακουστικά τους. Ta social δάκρυσαν.

Η Billie βασικά ήθελε να χορεύει. Εκεί πόνταρε. Αν και είχε γράψει το πρώτο της τραγούδι σε ηλικία 4 ετών γιατί, ποιό τετράχρονο δεν γράφει τραγούδια στη σημερινή εποχή; Το κομμάτι "Οcean eyes” δόθηκε σττη χορογράφο της σχολής της για μία παράσταση και ο Finneas και η Billie αποφάσισαν να το ανεβάσουν στo SoundCloud όπου και συνέβη ο πρώτος συνωστισμός και ακούστηκαν τα πρώωτα ουάου: 2 εκατομμύρια streams που έφεραν το συμβόλαιο με την Interscope.

Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το “Six Feet Under” και το 2017 το πρώτο της EP γιατί, ποιός χρειάζεται 12 τραγούδια long playing στο άπειρο; Η Billie μόλις είχε μπει στο UpNext της Apple Music και στα top 40 του Billboard 200.

Τον Μάρτιο του '19 κυκλοφόρησε το (επιτέλους) χορταστικό και πολυαναμενόμενο άλμπουμ "When we all fall asleep, where do we go?" στο οποίο καταπιάνεται με όνειρα, εφιάλτες, ταξίδια του μυαλού και το οποίο απέκτησε αμέσως τον τίτλο του "πιο pre-saved άλμπουμ όλων των εποχών στην Apple Music" (περισσότερες από 800 χιλιάδες προ-κρατήσεις). Το άλμπουμ έχει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο streams στην Apple Music, δηλαδή τα περισσότερα streamings από οποιοδήποτε άλλο άλμπουμ για το 2019.

Η Billie θα παραλάβει επίσης βραβείο ‘Στιχουργός Της Χρονιάς’, που θα το μοιραστεί φυσικά με τον Finneas. To γεγονός θα γιορταστεί με live performance της Billie σε παγκόσμια μετάδοση από την αίθουσα Steve Jobs την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου.

Όταν είσαι 18, τα νούμερα δεν σε τρομάζουν.

Το Billboard μόλις της απένειμε τον τίτλο της "Γυναίκας της Χρονιάς" για το 2019. Είναι η νεότερη καλλιτέχνιδα που παίρνει αυτόν τον τίτλο από το αυστηρό και αδέκαστο Billboard. Η Βillie θα παραλάβει το τιμητικό βραβείο στην ετήσια εκδήλωση «Women In Music» του Billboard, που θα διεξαχθεί στο Hollywood Palladium στις 12 Δεκεμβρίου, με οικοδέσποινα τη Hayley Kiyoko. 

Το Billboard πιστεύει ότι η μεγαλύτερη ικανότητα της Billie είναι να μιλάει στην Generation Z και να κάνει τους έφηβους να νοιώθουν νεαροί ενήλικες (στο δωμάτιο). 

Στη συλλογή των διακρίσεων έρχονται να προστεθούν τα δύο πρώτα της American Music Awards και έξι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Grammy του 2020.

Όχι άσχημα, ε;