- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Αctive Member τραγουδούν για τη σφαγή στο Δίστομο
Mια «γλυκιά εκδίκηση» για το αποτρόπαιο έγκλημα
Στον αγώνα για την δικαίωση των θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου από τους Γερμανούς Ναζί, «στρατεύονται» με το μουσικό έργο τους οι ACTIVE MEMBER.
Στον αγώνα για την δικαίωση των θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου από τους Γερμανούς Ναζί, «στρατεύονται» με το μουσικό έργο τους οι ACTIVE MEMBER, σε μια προσπάθεια, όπως τόνισε η «ψυχή» του πρωτοποριακού συγκροτήματος Μιχάλης Μυτακίδης, να υπάρχει μια «γλυκιά εκδίκηση» για το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στην πόλη.
Παρουσία του δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Γιάννη Σταθά που από κοινού με τον επικεφαλής των ACTIVE MEMBER δρομολόγησαν το έργο αυτό, ο Μιχάλης Μυτακίδης τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, ότι η έννοια της εκδίκησης έχει παραποιηθεί, ενώ αυτή σχετίζεται με το δίκιο. Πλέον έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να παίρνουμε εκδίκηση με ένα τρόπο διαφορετικό από το δικό τους: «εμείς με τα τραγούδια μας, οι νομικοί με τις δίκες - ένας αγώνας απ' όλες τις πλευρές», είπε.
Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάς ξεκίνησε την παρέμβαση του με το ιστορικό της συνεργασίας με τους ACTIVE MEMBER που άρχισε το καλοκαίρι, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το έργο απευθύνεται ιδιαίτερα στην νεολαία, την γενιά που απομακρύνεται ηλικιακά από το γεγονός που βιώσαν οι προηγούμενες γενιές. Εκτός από τον αγώνα για να πληρώσει η Γερμανία για τα εγκλήματα, η διατήρηση της μνήμης είναι ο δεύτερος στόχος, και σε αυτό η τέχνη και η μουσική παίζει ρόλο ιδιαίτερα στην νεολαία. Η εκδίκηση για εμάς, είναι ο αγώνας για ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
Ο Μιχάλης Μυτακίδης παρουσίασε τα πέντε πρώτα τραγούδια του α' μέρους του έργου «ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΤΟΜΟ», ενώ για την συνέχεια του έργου είπε ότι το υπόλοιπο θα είναι πιο πλούσιο μουσικά και με πιο πολλούς καλλιτέχνες.
Ο δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, ξεκαθάρισε ότι το έργο δεν θα έχει καμία σχέση, και δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί σε καμία του φάση από θεσμούς και φορείς όπως το ελληνογερμανικό ταμείο, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανία κλπ., που ως στόχο έχουν, όπως τόνισε, την παραποίηση της ιστορίας και την μη πληρωμή αποζημιώσεων - θέση με την οποία συμφώνησε ο Μιχάλης Μυτακίδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Το συγκρότημα του Τζος Χομ κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι μετά από τρία χρόνια
Ένα τετραήμερο μουσικό mini fest στην αυλή του Black Duck από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, από την ATHENS VOICE και το VOICE RADIO
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέστρεψε για μια ακόμη χρονιά στον αγαπημένο αρχαιολογικό χώρο, όπου η Καμεράτα ερμήνευσε την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» του Γκλουκ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου
Η 67χρονη σταρ με την νέα της επιτυχία γράφει ξανά ιστορία στη μουσική βιομηχανία
Αποσύρεται από την περιοδεία του συγκροτήματος - Φίλοι και οικογένεια συγκεντρώνουν πόρους για τη θεραπεία της
Το συγκινητικό αντίο των συναδέλφων του
Την ανέβασαν στα επίσημα social media
Μαγική βραδιά στον Λόφο της Σάνης - Ρόμπερτ Πλαντ και Saving Grace ένωσαν το παρελθόν με το παρόν της παγκόσμιας ροκ σκηνής
...και δεν έχει καμία σχέση με τον ακτιβισμό και τη ζωής της διάσημης αδελφής της
Γιατί τα παλιά τραγούδια του σινεμά μοιάζουν και είναι (ακόμα) τόσο μεγάλα
Ο μυθικός frontman και μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE πριν τη headline εμφάνισή τους στο Sani Festival
Ο τραγουδιστής χαρακτήρισε την εμπειρία αυτή «ένα πραγματικό πανεπιστήμιο»
Ένα «ιδανικό» setlist του Κέιβ για την επόμενη φορά
Το σπουδαίο metal ραντεβού από το οποίο δεν έλειψε κανείς
Ένα ερωτικό και καλοκαιρινό τραγούδι σε στίχους και μουσική του Παναγιώτη Ζαβίτσα
Η σύνθεση του Τζιμ Στάινμαν και η μοναδική ερμηνεία της Μπόνι Τάιλερ δημιούργησαν μία από τις πιο εμβληματικές μπαλάντες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.