Μουσικη

Η υπέροχη συναυλία του Bryan Adams σε 20 εικόνες

Ανταπόκριση από το live που θα θυμόμαστε

Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανταπόκριση και φωτορεπορτάζ από την αξέχαστη συναυλία του Bryan Adams στην Αθήνα.

27 χρόνια μετά την τελευταία φορά, τότε που πολλοί από αυτούς που βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ δεν είχαν γεννηθεί ακόμα, ο Bryan Adams επέστρεψε συναυλιακά στην Ελλάδα χαρίζοντας μια όμορφη νύχτα και δείχνοντας πως σε αντίθεση με άλλους που αντιμετωπίζουν τις περιοδείες σαν αγγαρεία για τον ίδιο είναι ένας τρόπος να επικοινωνεί με τον κόσμο. «Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι να συναντώ διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικά μέρη και να εξερευνώ διαφορετικές κουλτούρες» είχε εξομολογηθεί ο ίδιος στη συνέντευξη που έδωσε στην ATHENS VOICE λίγες μέρες πριν.

© Θανάσης Καρατζάς

Με μια μικρή καθυστέρηση, έξυπνα βίντεο που προωθούν την ακτιβιστική του δράση και έναν από τους καλύτερους ήχους που ακούσαμε πρόσφατα, λίγο μετά τις 21.25, η Αθήνα σιγοτραγουδά το «The Last Night On Earth», το «Somebody» και το «Can’t Stop This Thing We Started». Φαλακροί, έφηβοι, γκριζομάλληδες, άνθρωποι που έζησαν τα 80s και μεγάλωσαν με τα τραγούδια του Bryan Adams, άνθρωποι που είχαν την περιέργεια να ακούσουν από κοντά τις επιτυχίες του, γίνονται ένα στο «Run To You», κάτι που ο 60χρονος χαρισματικός τύπος που βρίσκεται στη σκηνή εισπράττει και ανταπαντά με ένα «ευχαριστώ» στα ελληνικά.

Ευδιάθετος, επαγγελματίας, με εκατομμύρια χιλιόμετρα σε γήπεδα, ο Bryan Adams και η μπάντα του επιδόθηκαν σε ένα μοναδικό jam παίζοντας 27 τραγούδια, κάνοντας χιούμορ, παρακινώντας και όχι παρακαλώντας για συμμετοχή. Χωρίς νοσταλγία αλλά με αναφορές στο παρελθόν του, χωρίς την εύκολη λύση των εκτυφλωτικών φώτων αλλά με ένα άψογο light show.

© Θανάσης Καρατζάς

Με visuals που αξίζουν βραβεία για την αισθητική τους. Με τον Keith Scott να παραδίδει σεμινάριο κιθάρας και ροκ ψυχής. Τι κι αν δεν είχε τα μακριά μαλλιά που είχε παλιότερα; Αντί να ανεβοκατεβαίνει την ταστιέρα με ταχύτητες Formula 1 για επίδειξη, προτίμησε να της κάνει έρωτα.

© Θανάσης Καρατζάς

Κι έτσι χιλιάδες smartphones φώτισαν στο «Shine A Light» το γήπεδο και τη νύχτα, ακούσαμε το «Zorba’s Dance» σαν εισαγωγή πριν το «Have You Ever Really Loved A Woman?», ζητήσαμε «παραγγελία» το «There Will Never Be Another Tonight» και το «Kids Wanna Rock» αφού μας άφησε να του τα ζητήσουμε. Σκεφτήκατε κάποιον ή κάποια για τον οποίον ή την οποία τα κάνετε όλα; «(Everything I Do) I Do It for You».

© Θανάσης Καρατζάς

Με το «I Could Get Used to This», τη διασκευή στο «I Fought The Law» των Crickets, την ακουστική εκδοχή στο «Straight From The Heart» και στο «All For Love» η Τρίτη ξημέρωσε λίγο πιο αισιόδοξα και φωτεινά μετά από μια συναυλία που παραλίγο να μην γίνει, όπως ενημέρωσε μετά τη λήξη της η Viva. Ας μην περιμένουμε ξανά 27 χρόνια, Bryan!

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς