Μουσικη

Billie Eilish: Νέο τραγούδι παρέα με τον αδερφό της

Ένα τραγούδι που έγραψαν οι δυο τους για τον αδερφικό τους δεσμό

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το νέο single της Billie Eilish, «everything I wanted», γράφτηκε από εκείνη και τον αδερφό της, Finneas O’Connell

Το πρώτο άλμπουμ της Billie Eilish, «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?», κυκλοφόρησε μόλις την περασμένη άνοιξη και κατάφερε σχεδόν αμέσως να ανεβάσει την 17χρονη στην κορυφή των παγκόσμιων charts και να κάνει όλο τον κόσμο να ασχολείται μαζί της. Τώρα, σχεδόν 8 μήνες μετά, η Eilish μάς συστήνει το νέο single της, που δεν θα σταματήσουμε να ακούμε.

Το «everything I wanted» δεν έχει καμία σχέση με το «bad guy», που έχει κατακλείσει όλα τα ραδιόφωνα τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για ένα πιο slow κομμάτι και αρκετά πιο συναισθηματικό, που η τραγουδίστρια συνυπογράφει μαζί με τον αδερφό της Finneas O’Connell. Οι δυο τους έγραψαν και έκαναν την παραγωγή του κομματιού από το στούντιο που έχουν στο σπίτι τους, αλλά και στον δρόμο (στην κυριολεξία) στη διάρκεια της περιοδείας της Eilish για το πρώτο της άλμπουμ.

Κεντρικά θέματα του τραγουδιού είναι δύο. Από την μία, οι σκληρές λέξεις που συχνά λέμε οι άνθρωποι μη σκεπτόμενοι τον συναισθηματικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν σε αυτόν που βρίσκεται απέναντί μας και αγνοώντας ότι οι σκέψεις που του δημιουργούμε μπορεί να είναι μέχρι και αυτοκτονικές. Από την άλλη, ο αδερφικός δεσμός, με τον αδερφό ή την αδερφή μας να είναι συχνά ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που μπορεί να μάς θυμίσει όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στα λόγια των άλλων και για τους οποίους αξίζει να συνεχίσουμε να ζούμε.

Σε δελτίο τύπου, μάλιστα, η τραγουδίστρια σχολίασε: «Αυτό το τραγούδι το γράψαμε εγώ και ο αδερφός μου ο ένας για τον άλλον. Ό,τι κι αν συμβαίνει, πάντα ήμασταν και πάντα θα είμαστε εκεί για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα».