Μουσικη

Δύο Έλληνες της Γερμανίας ραπάρουν για «όνειρα ακριβά»

Το τραγούδι «Όνειρα Ακριβά» μαζί με τον Lil Barty ήταν μόνο η αρχή για τους Έλληνες της Γερμανίας

Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Dias Pora και ο Maestro συνεργάστηκαν το καλοκαίρι με τον Lil Barty και σκέφτονται την Ελλάδα

Ο Dias Pora και ο Maestro έχουν ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο να συνεργάζονται και χωρίς καμία βοήθεια προωθούν τη μουσική τους στη Γερμανία. Οι δύο φίλοι από τη Στουτγκάρδη με καταγωγή από τη Μακεδονία ξεκίνησαν γράφοντας γερμανική χιπ-χοπ, όμως γρήγορα προέκυψε και για τους δύο η ανάγκη να βρουν ελληνικούς στίχους.

Στην προσπάθειά τους να αναδειχθούν, οι δύο νεαροί βρήκαν βοήθεια από τον Lil Barty. Σε συνεργασία με τον δημοφιλή ράπερ έφτιαξαν τα «Όνειρα Ακριβά». Το κομμάτι που σήμερα ξεπερνά τις 100.000 προβολές στο YouTube και μονταρίστηκε ουσιαστικά μέσα σε μια αποθήκη, είναι για τους δύο μια ευκαιρία για πιο «ακριβά όνειρα» αλλά και μια ευκαιρία να γίνουν λίγο πιο γνωστοί και στο ελληνικό κοινό. 

Όπως μας λένε, η μουσική τους εξαρτάται από τον συναισθηματισμό τους την κάθε στιγμή και αυτό που θέλουν είναι να δώσουν στον κόσμο κάτι σύγχρονο που παράλληλα να είναι και όμορφα δουλεμένο τεχνικά. Έχουν ακούσει όποιο είδος μουσικής μπορείς να φανταστείς αφού «πρέπει να έχεις εμπειρία από όλα τα ακούσματα για να παράξεις έναν ήχο» και είναι έτοιμοι να αναμίξουν διαφορετικές μουσικές γεύσεις, έτσι ώστε να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Oι Σταύρος Χάσουλας και ο Χαράλαμπος Μαραγκός, όπως είναι τα πραγματικά ονόματα των Dias Pora και Maestro, δεν σταματούν να ονειρεύονται και από την στιγμή που ο κόσμος στη Γερμανία έχει αγαπήσει τη δουλειά τους, σκέφτονται πώς και πώς τη ζωή στην Ελλάδα. Μπορεί να μην έχουν ζήσει ως σήμερα στον τόπο καταγωγής τους, όμως το όνειρό τους είναι να βρεθούν μια μέρα εδώ και να πετύχουν μουσικά, όσα καταφέρνουν και στη Γερμανία.  

Σήμερα, ετοιμάζουν το πρώτο τους άλμπουμ και μοιράζουν αγάπη σε όσους τους ακολουθούν σε Ελλάδα και Γερμανία και ευχαριστούν όσους τους βοήθησαν μέχρι σήμερα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο τους κομμάτι μαζί με τον Ripen.