Μουσικη

Μάγεψε τους θεατές ο Andrea Bocelli στο Ηρώδειο

Ποιοι βρέθηκαν εκεί;

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όλα όσα συνέβησαν και φωτογραφίες από την συναυλία του Andrea Bocelli στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ο Andrea Bocelli μάγεψε χιλιάδες θεατές, που πλημμύρισαν όχι μόνο το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό του Ηρωδείου. Η συναυλία, η οποία αφιερώθηκε στη μνήμη του Franco Zeffirelli και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έγινε sold out σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωσή της και διοργανώθηκε από το Ίδρυμα International Foundation of Greece (IFG) και την GMI Live, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία Ελληνικής Επικράτειας, αλλά και νοσοκομειακού εξοπλισμού.

ΦΙΝΑΛΕ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ


Δίπλα στον τενόρο βρέθηκε, για να τον συνοδεύσει η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την οποία ήρθε να διευθύνει ο συνεργάτης του Bocelli, Marcello Rota. Το ρεπερτόριο που ακούστηκε κάτω από τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης δεν περιορίστηκε σε ένα μόνο είδος, αλλά κάλυψε ένα ευρύ μουσικό φάσμα, με την ερμηνεία κλασικών-συμφωνικών κομματιών, αριών όπερας, οπερέτων και ιταλικών καντσονέτων, μέχρι και σύγχρονων ακουσμάτων. Χαρακτηριστικά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ακούστηκε από το «La Donna e mobile» και το «Canto della terra», έως το «What a wonderful world» και το «Can’t help falling in love».

Στη σκηνή, όμως, μαζί με τον Andrea Bocelli βρέθηκαν και η σοπράνο Paola Sanguinetti, η σολίστ στο βιολί Anastasiya Petryshak και η pop artist Ilaria Della Bidia. Σημαντικότερη, ωστόσο, στιγμή μπορούμε να θεωρήσουμε την έλευση του Βασίλη Λέκκα στο πλευρό του τενόρου, ο οποίος όχι μόνο τραγούδησε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το τραγούδι «For a new sun/Πάντα εδώ» σε στίχους του ίδιου και μουσική του Pierpaolo Guerrini, αλλά και για το ντουέτο του με τον Bocelli στο «O sole mio», για το οποίο και αποθεώθηκαν.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ANDREA BOCELLI ΗΡΩΔΕΙΟ ΑΠΟΨΗ ΣΚΗΝΗ


Στη συναυλία, η οποία έληξε με τον τενόρο να καταχειροκροτείται και να κάνει τέσσερα encore, βρέθηκαν πολλά γνωστά πρόσωπα του ελληνικού χώρου, ανάμεσα τους η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Νίκος Αλιάγας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Σήλια Κριθαριώτη, η Μαρία Φαραντούρη και ο Κώστας Βαρώτσος.

ΔΡ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΟΣ, ANDREA BOCELLI, ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΔΡ ΑΛΚΗΣ ΑΛΓΙΑΝΑΚΗΣ, ΝΕΛΛΗ ΦΙΛΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ, ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΝΑ ΑΛΓΙΑΝΑΚΗ, ΛΥΔΙΑ ΒΩΣΣΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ


ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ


ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΑΓΑΣ, ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ & ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΡΥΦΩΝ


ΣΗΛΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΩΤΗ, ΜΠΕΣΥ ΛΑΙΜΟΥ


ΑΝΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ


ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΥΤΗΡΗΣ-ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ