Μουσικη

Ο νέος ποπ ύμνος του MIKA για την αγάπη

Δείτε το βίντεο κλιπ του «Tiny Love» από το νέο του άλμπουμ «My Name Is Michael Holbrook»

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Tiny Love»: Το νέο βίντεο κλιπ του MIKA από το άλμπουμ «My Name Is Michael Holbrook» που κυκλοφορεί στις 4 Οκτωβρίου.

«Δεν είχα γράψει ένα άλμπουμ εδώ και τέσσερα χρόνια. Δεν ήξερα τι να κάνω όταν ήρθε η ώρα να ξεκινήσω τη διαδικασία και ήταν ειλικρινά ένα είδος ήττας… Ένιωθα λίγο απογοητευμένος από την εμπορική πλευρά της βιομηχανίας. Δεν ήθελα να κάνω ένα άλμπουμ για τα νούμερα ή από παραγγελία. Ήθελα να κάνω ένα αμόλυντο, σπιτικό ποπ άλμπουμ» δήλωσε ο λιβανέζος ποπ σταρ MIKA, που πολλοί θυμούνται από το πρώτο του smash hit «Relax, Take It Easy», για την επερχόμενη κυκλοφορία του «My Name Is Michael Holbrook» που θα είναι διαθέσιμη από τις 4 Οκτωβρίου.

Μετά το «Ice Cream» που έχει ξεπεράσει το 1.5 εκατομμύριο αναπαραγωγών μαζεύοντας αποθεωτικές κριτικές από μέσα όπως το Rolling Stone και το ΤΙΜΕ, το «Tiny Love» δίνει μια ακόμα ιδέα για το πώς θα ηχεί το νέο άλμπουμ του, το οποίο θα άκρως αυτοαναφορικό. Σας θυμίζει κι εσάς κάτι από Queen;

«Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι η αγάπη που έχουμε για όσους βρίσκονται γύρω μας, η αγάπη που μας προσφέρουν οι άλλοι και η αγάπη που έχουμε για τον εαυτό μας. Αυτή η αγάπη μπορεί να αισθάνεται τόσο μεγάλη και ταυτόχρονα είναι τόσο μικροσκοπική και ανεπαίσθητη στους άλλους. Αυτό το τραγούδι είναι μια συνειδητή απόφαση να προκαλέσει αυτό το συναίσθημα. Ήξερα ότι χρειάζομαι ένα διαφορετικό είδος σκηνοθέτη για αυτό το βίντεο, περισσότερο καλλιτεχνικό και κινηματογραφικό. Ο W.I.Z. ήταν η τέλεια επιλογή» εξήγησε ο 32χρονος τραγουδοποιός, σχεδιαστής μόδας, εικονογράφος και αρθρογράφος που μετρά περισσότερες από 10 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ κι έχει «χρυσές» και «πλατινένιες» διακρίσεις σε 32 χώρες.

«Από κάθε λεπτομέρεια στην προπαραγωγή, στην καλλιτεχνική διεύθυνση και στο κάστινγκ, έχει ένα πράγμα στο μυαλό. για να απεικονίσει μια σύνθετη αφήγηση που έχει στο κεφάλι του. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που έκανε. Ένα συναισθηματικά επικό βίντεο για ένα τραγούδι γεμάτο καρδιά και αγάπη. Τεράστια και μικροσκοπική αγάπη την ίδια στιγμή» σημείωσε για το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Tiny Love».