Μουσικη

Ακούστε το νέο τραγούδι του Michael Kiwanuka

«You Ain’t The Problem»: Το πρώτο single από το «άλμπουμ που διερευνά τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σήμερα»

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Michael Kiwanuka κυκλοφορεί το τρίτο του άλμπουμ «Kiwanuka» στις 25 Οκτωβρίου - Ακούστε το τραγούδι «You Ain’t The Problem»

Τιτλοφορώντας το τρίτο άλμπουμ του με το επίθετό του, o Michael Kiwanuka -που είδαμε ζωντανά φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα και το Ejekt Festival- έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο single από το «Kiwanuka», που θα είναι διαθέσιμο σε δισκοπωλεία και streaming υπηρεσίες στις 25 Οκτωβρίου. Ηχογραφημένο σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, με τη συνδρομή των Danger Mouse και Inflo, το δίδυμο δηλαδή με το οποίο συνεργάστηκε και στο προηγούμενο άλμπουμ του «Love & Hate», το τραγούδι «You Ain’t The Problem» έχει ρυθμούς που παρακινούν το σώμα να κουνηθεί και στίχους που βάζουν τον εγκέφαλο να δουλέψει.

«Είναι ένα άλμπουμ που διερευνά τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σήμερα» εξήγησε ο 32χρονος τραγουδοποιός, που μετά την επιλογή του «Cold Little Heart» ως μουσικό θέμα στη σειρά «Big Little Lies» διεύρυνε το ακροατήριό του.

«Το προηγούμενο άλμπουμ προέκυψε από μια θέση ενδοσκόπησης και λειτούργησε ως θεραπεία, υποθέτω. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το πόσο άνετα αισθάνομαι με το ποιος είμαι και να ρωτήσω τι θέλω να πω. Όπως, πώς θα μπορούσα να είμαι τολμηρός και να προκαλώ τον εαυτό μου και τον ακροατή; Πρόκειται για την αυτο-αποδοχή με πιο θριαμβευτικό και όχι μελαγχολικό τρόπο» εξήγησε με δήλωσή του για το «Kiwanuka».

Ακούστε το «You Ain’t The Problem» και δείτε το tracklist του «Kiwanuka» που μπορείτε να παραγγείλετε εδώ.

01 You Ain’t the Problem
02 Rolling
03 I’ve Been Dazed
04 Piano Joint (This Kind of Love) [Intro]
05 Piano Joint (This Kind of Love)
06 Another Human Being (Interlude)
07 Living in Denial
08 Hero (Intro)
09 Hero
10 Hard to Say Goodbye
11 Final Days
12 Interlude (Loving the People)
13 Solid Ground
14 Light