Μουσικη

ΚΠΙΣΝ: Τα ντραμς του Billy Pod σε μία βραδιά γεμάτη τζαζ

Με αφορμή το πρώτο του άλμπουμ

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
billypodphoto1by_fotis_fotopoylos.jpg
© Φώτης Φωτόπουλος

Ο ντράμερ Billy Pod ή Βασίλης Ποδαράς έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των Jazz Chronicles

Ο Billy Pod ή Βασίλης Ποδαράς μπορεί ξεκάθαρα να θεωρηθεί ως ένας από τους πιο δραστήριους ντράμερ της Ελλάδας και αυτό όχι τυχαία. Στη μουσική του καριέρα έχει υπάρξει ντράμερ των «The Next Step Quintet», αλλά και πολλών τζαζ σχημάτων, ενώ τον έχουμε δει σε συναυλίες και Φεστιβάλ όχι μόνο όλης της Ελλάδας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στο πλαίσιο των Jazz Chronicles, θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε με ελεύθερη είσοδο και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συγκεκριμένα στα Πανοραμικά Σκαλιά. Αφορμή είναι το πρώτο άλμπουμ του τζαζ μουσικοσυνθέτη, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο και έχει τον τίτλο «Drums To Heal Society».

Στις 21:00 εκείνη την ημέρα, θα μας παρουσιάσει όλη του τη νέα δουλειά, η οποία αν έχει έναν σκοπό αυτός είναι να αντικατοπτρίσει την ανθρώπινη εμπειρία μέσα στις σύγχρονες κοινωνίες. Αυτό το καταφέρνει μέσα από έναν ήχο ιδιαίτερα πολυμορφικό, ο οποίος αναμειγνύει την σύγχρονη τζαζ με στοιχεία, όπως αυτά της pop-electronica, της ροκ και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

billypodphoto2by_fotis_fotopoylos.jpg
© Φώτης Φωτόπουλος


Συντελεστές:

Βασίλης Ποδαράς (aka Billy Pod), Τύμπανα

Κίμων Καρούτζος, Κοντραμπάσο

Μιχάλης Τσιφτσής, Κιθάρα

Γιάννης Παπαδόπουλος, Πιάνο

Γιάννης Αναστασάκης, Electronics

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ