Μουσικη

Η Μαρίνα Σάττι αναδεικνύει τη δύναμη της φωνής στο Summer Nostos Festival

H τραγουδίστρια, συνθέτρια και performer Μαρίνα Σάττι παρουσιάζει το Yalla 2.0 στο ΚΠΙΣΝ

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρίνα Σάττι
© Πηνελόπη Γερασίμου

Το πολυφωνικό ταξίδι στον κόσμο από την Μαρίνα Σάττι μαζί με τα σχήματα Fonέs και Chórεs έρχεται στο Ξέφωτο στις 29 Ιουνίου

Η Μαρίνα Σάττι συμμετέχει στο φετινό Summer Nostos Festival στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με μια πολυφωνική γιορτή, αποθέωση της φωνής, με τις Fonέs και τις Chores. Το γυναικείο φωνητικό σύνολο που δημιούργησε το 2016 και τη γυναικεία χορωδία με 50 μέλη που ακολούθησε ένα χρόνο μετά. Γυναικείες φωνές, παραδοσιακοί και σύγχρονοι ήχοι σε μια συνάντηση που οδηγεί η χαρισματική τραγουδίστρια, συνθέτρια και περφόρμερ μαζί με το ηλεκτρικό της σχήμα. 

Μαρίνα Σάττι - Νιφάδα

Με καταγωγή από την Κρήτη και το Σουδάν η Μαρίνα Σάττι έχει πτυχίο κλασικού πιάνου, ανώτερων μουσικών σπουδών και δίπλωμα κλασικού τραγουδιού, ενώ είναι απόφοιτη του Κολεγίου Μουσικής του Μπέρκλεϊ ως υπότροφος. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στη European Jazz Orchestra ’09 ενώ έχει πρωταγωνιστήσει στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις West Side Story, Ερωτόκριτος, Οnce. Το single «Μάντισσα» σε δική της μουσική και ενορχήστρωση έφτασε στην πρώτη θέση των charts σε Ελλάδα και Βουλγαρία μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενώ το video έχει ξεπεράσει τα 39 εκατ. views στο ΥοuTube.

Μαρίνα Σάττι - ΜΑΝΤΙΣΣΑ

Οι Fonέs έχουν τραγουδήσει σε χώρους όπως Ηρώδειο, ΚΠΙΣΝ, Μέγαρο Μουσικής κι έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Νίκος Κυπουργός, Διονύσης Σαββόπουλος, Παύλος Παυλίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Καλαντζής. Το καλοκαίρι του 2018 τραγούδησαν ως Ωκεανίδες στην παράσταση Προμηθέας δεσμώτης σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα στη Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, τον Σεπτέμβριο του 2018 τραγούδησαν στην τελετή Champion of the Earth Awards των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ενώ τον Νοέμβριο του 2018 τραγούδησαν στην τελετή αφής της φλόγας του 36ου Μαραθωνίου στον Μαραθώνα.

Το 2016, η μουσικός Μαρίνα Σάττι διοργάνωσε μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξη του διεθνούς παραδοσιακού ρεπερτορίου. Οι Chórεs πειραματίζονται πάνω στη σύνδεση στοιχείων διαφορετικών πολιτισμών, καταργώντας γεωγραφικά και ηλικιακά σύνορα, και αξιοποιώντας όλα τα εκφραστικά μέσα για την παραγωγή μηνυμάτων ενώ έχουν ήδη μετεξελιχθεί σε ένα φυτώριο καλλιτεχνών με τη συνεχή συμμετοχή νέων μελών και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου με αναγνωρισμένους δασκάλους από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους.


Στις 29 Ιουνίου (22.00) η Μαρίνα Σάττι εμφανίζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Summer Nostos Festival με ελεύθερη είσοδο που διοργανώνεται και υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ