Μουσικη

Τα Μάταλα γυρίζουν τον χρόνο 50 χρόνια πίσω για ένα τριήμερο

Στις 21,22 και 23 Ιουνίου το ετήσιο φεστιβάλ των χίπις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η θεία μου η Χίπισσα
Η θεία μου η Χίπισσα

Το Matala Beach Festival έχει προγραμματιστεί για τις 21,22 και 23 Ιουνίου και εκτός από τις κυρίως συναυλίες θα έχει χορό και λογοτεχνία.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Ματάλων με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει το Φεστιβάλ των Ματάλων.

Το Matala Beach Festival έχει προγραμματιστεί για τις 21,22 και 23 Ιουνίου και εκτός από τις κυρίως συναυλίες θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και πολιτιστικά δρώμενα, όπως Street Painting και Music Workshops, χορός, λογοτεχνία, ποίηση, ζωγραφική κτλ. Επιπλέον πραγματοποιούνται δραστηριότητες αποκλειστικά για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Το Φεστιβάλ των Ματάλων αποτελεί πλέον θεσμό στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα με κοινό που επισκέπτεται αυτές τις μέρες την περιοχή από κάθε μέρος της γης, ενώ αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τουρισμού στην Π.Ε. Ηρακλείου.

Το Φεστιβάλ των Ματάλων είναι όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές, η αναβίωση μιας εποχής που έμεινε ανεξίτηλη στην ιστορία της Κρήτης, της εποχής των «Παιδιών των Λουλουδιών».

MATALA 2018 tv spot


Η αγάπη για τα Μάταλα, μάλιστα, επηρέασε πολλούς ανθρώπους, που τα επισκέπτονται κάθε χρόνο 50 χρόνια μετά, για να αναβιώσουν την ξεγνοιασιά και την αθωότητα που προσφέρουν οι γνωστές σπηλιές των Ματάλων. «Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνέβαλλαν θετικά προς την ιδέα της δημιουργίας ενός παγκοσμίου φεστιβάλ, για την αναβίωση της ιδέας του «χίπι» και 9 χρόνια μετά συνεχίζει δυναμικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Στόχος του Φεστιβάλ των Ματάλων είναι να εξελίσσεται κάθε χρόνο και να γίνεται πιο ανταγωνιστικό, πιο ελκυστικό και πιο καινοτόμο, καθώς αντανακλά το διεθνές χαρακτήρα της Κρήτης και προωθεί τη πολιτιστική, εκπαιδευτική και οικονομική ευημερία των ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα εμφανιστούν δεκάδες καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 21/6

Αδάμ Τσαρούχης, George Zervos, Στέλιος Ρόκκος

Σάββατο 22/3

Glass Rebel, Xaxakes, Wedding Singers, Πυξ Λαξ

Κυριακή 23/6

The big nose attack, MC Yinka & the Fuzics , Locomondo, BnC & The disco vampire band

Η θεία μου η χίπισσα - Μάταλα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ