Μουσικη

5 συναυλίες που δεν μπορεί να χάσει κανένα κορίτσι

Έρχονται και απογειώνουν με μουσική το φετινό καλοκαίρι

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 706
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νeneh Cherry

Επιλογές από τον συναυλιακό χάρτη του καλοκαιριού

Νeneh Cherry & Balthazar
Παίρνεις από το χέρι τις φίλες που έκανες mention στο fb event και χορεύετε το «Wrong Vibration» όλες μαζί απολαμβάνοντας τη θέα. Φωτογραφίζετε με τα κινητά τον Βέλγο της αρεσκείας σας. Maarten ή Jinte; Mετράτε likes και απολαμβάνετε τη Raw Like Sushi - Broken Politics διαδρομή της Neneh Cherry. Φεύγετε αγκαλιασμένες. Έτσι χτίζονται οι αληθινές φιλίες. (Summer Nostos, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 25/6)

Νeneh Cherry
Νeneh Cherry

Plisskën Festival
24 ώρες μουσικής με 34 ονόματα σε 3 stages για 2 μέρες. Μη σε αγχώνουν τα νούμερα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χορέψεις με την πρώτη εμφάνιση του θρύλου της disco Giorgio Moroder, της φανταστικής κολεκτίβας των λονδρέζων Jungle, της underground superstar της house σκηνής, Black Madonna, τους Τουαρέγκ μουσικούς από τη Σαχάρα Tinariwen, το πρώτο αθηναϊκό Boiler Room και την ΙDM του γάλλου παραγωγού Rone. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. (Τεχνόπολη, 26&27/6)

Jungle

Dead Can Dance
Αν δεν βάλεις στους Dead Can Dance το αναγεννησιακό φόρεμα του Alexander Mc Queen που καμαρώνεις κρυφά στην ντουλάπα, πότε θα το φορέσεις; Μαθήματα ελληνικής μυθολογίας και βακχικές ιεροτελεστίες από τη μοναδική φωνή της Lisa Gerrard και τις συνθέσεις του Brendan Perry σε ένα «διονυσιακό» χρονοταξίδι στο ωραιότερο θέατρο του κόσμου. Επιστρέφεις το φόρεμα στη βελούδινη κρεμάστρα συγκινημένη. (Ηρώδειο, 3/7 & Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη, 1/7)

Dead Can Dance. Photo courtesy of Dead Can Dance

Αthens Rocks Festival
Παίρνεις τον μικρό σου αδελφό από το χέρι και του το αφήνεις λίγο πριν μπεις στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Κάθεσαι διακριτικά προς τα πίσω μέχρι το τέλος της συναυλίας και τον παραλαμβάνεις ιδρωμένο και εκστασιασμένο που είδε το αποχαιρετιστήριο live των αγαπημένων του Slayer και τους ήρωες του Rotting Christ. Ευγνωμοσύνη. Θα το θυμάται για πάντα. (Λεωφόρος Αλεξάνδρας, 13/7)

Εjekt Festival
Θα πας Cure; ρωτάει ο άλλος και εσύ γελάς από μέσα σου. Με καμιά εκατοστή τραγούδια του Robert Smith στα αγαπημένα σου έχεις ήδη τυπώσει το εισιτήριο και μετράς ανάποδα. Τετάρτη πέφτει. Έχεις πάρει άδεια. Θα πας από νωρίς για Kiwanuka και Khruangbin μέχρι να πεις «Friday I’m in love». (Πλατεία Νερού, 17/7)

Robert Smith

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ