Μουσικη

city beat 297

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 297
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5300-12656.jpg

Δύο γενιές techno – ο Jeff Mills: ανήκει στο δεύτερο κύμα του Detroit techno / ήταν εξέχον μέλος των UR, των “Public Enemy” του techno που πολιτικοποίησαν το χορευτικό ηδονισμό / παλιότερα ισχυριζόταν ότι δεν άφηνε κανέναν δίσκο στα dexx για πάνω από 45 δευτερόλεπτα / έχει ανασυνθέσει το soundtrack του “Metropolis” συνοδεία συμφωνικής / είναι μυστήριος, αντιδημοσιογραφικός, ο ΜΕΓΑΛΟΣ “godfather of techno” (Bios 16/4, € 25). Ο Ricardo Villalobos είναι απλά ο σούπερ σταρ του minimal techno των 00s. Και ίσως ο μοναδικός της σκηνής που νίκησε το μονότονο κατατονικό της beat, εισάγοντας νέες ιδέες (από ημίωρα κομμάτια μέχρι παιδικές χορωδίες) και βγάζοντας το χιλιανό του ταμπεραμέντο (Blend, 17/4, € 25, 30)

Δεν αλλάζω τα ηχεία μου – ο Mr. Scruff (aka Andy Carthy) βγήκε αλώβητος από τις baggy επιρροές του Madchester και μπήκε στο μεγάλο βαγόνι της Ninja Tune. Nu-jazz, τροπικαλισμοί, φλώρικο hip hop και ωραίο γούστο (Bios, 16/4, € 25). Επίσης, στο Bios –που παίζει τα ρέστα του αυτήν την εβδομάδα– ο Dam-Funk από το LA μπορεί να αποδειχθεί το ισχυρό αουτσάιντερ. Μπερδεύει το κιτς electro των 80s με το boogie, είναι φοβερή τυπάρα και πρόσφατα μπήκε στην οικογένεια της Stones Throw (17/4, € 5, την ίδια μέρα επίσης ο Mikael Delta παρουσιάζει το καινούργιο του άλμπουμ).  

A Blast From The Past – o John Digweed στα πλατό του Venue την Παρασκευή 16/4. Πριν βιαστείς να ντιλιτάρεις το σατανά του progressive λέγοντας «είναι τόσο 2001», έχε υπόψιν σου ότι το έχει αλλάξει το φύλλο…

Υπόλοιπα μεσονυκτίου: Παρ. στο Almodobar, “Deep Impact” με George Apergis & Dmoz (free)

*** το ίδιο βράδυ στο Vanilla οι “Waves Of Euphoria” κλείνουν τρία χρόνια και τρανσάρουν με BioSteel, Aris Grammenos, George Vemag (free)

*** Noetic Nega λάιβ την Παρ. στο Skull, καινούριο σχήμα – ableton/κρουστά/γυναικεία φωνητικά (το Σάβ. στο υπόγειο της Νεάπολης Εξαρχείων breaks στη βραδιά “Blazin” με guest τον Junior SP

*** Κιθαριστικό φινάλε με τα σαββατιάτικα “Steady Up” πάρτι του indieground radio στο D-bar και με τα “Punk Rock Matinees” τα κυριακάτικα απογεύματα στο Intrepid Fox – στις 18/4 Black Ocean, Barb Wire Dolls, No Way Out.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ