Μουσικη

Στον πυρετό των Balthazar

Το indie συγκρότημα από το Βέλγιο έρχεται στο Summer Nostos Festival

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
balthazar_lanzarote_0018_kopieren.jpg

Στο φεστιβάλ που μας γυρίζει πίσω στα καλύτερά μας καλοκαίρια, το Summer Nostos Festival (SNFestival) θα εμφανιστεί η αγαπημένη indie – pop μπάντα από το Βέλγιο, Balthazar. Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους album και αφού δύο από τα μέλη τους τόλμησαν να πειραματιστούν με solo project, οι Balthazar επέστρεψαν δυναμικά με το άλμπουμ "Fever" που κυκλοφόρησε στις 25 Ιανουαρίου. Το πρώτο single με τίτλο "Wrong Vibration" έχει γίνει ήδη ένα από τα πιο πετυχημένα ραδιοφωνικά, ναι, εκείνο με τα χαρακτηριστικά τύμπανα στην εισαγωγή που σε κάνει να ανεβάζεις αυτόματα το volume.

Balthazar - Wrong Vibration (Official Video)

Είναι προφανές πως ο μουσικός ορίζοντας του συγκροτήματος έχει εξελιχθεί. Ίσως το μικρό διάλειμμα κατά το οποίο ο Jinte Deprez και Maarten Devoldere ακολούθησαν διαφορετικούς μουσικούς και δημιουργικούς δρόμους να οδήγησε στη δημιουργία του πιο συνεκτικού άλμπουμ τους μέχρι σήμερα. O  Devoldere κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ με τη νέα του μπάντα Warhaus, ο οποίοι αγαπήθηκαν αμέσως από το ελληνικό κοινό, τα τραγούδια τους πρωταγωνίστησαν στα ραδιοφωνικά playlist, ενώ έδωσαν και δύο εξαιρετικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από την άλλη, ο καλύτερος φίλος του από το σχολείο, Deprez, μπήκε στο στούντιο και με όχημα την αγάπη του για το old school R & B και κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ ως J. de Bernardt.

Balthazar - Fever

Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Simon Casier, και Michiel Balcaen, με την πρόσφατη προσθήκη του Tijs Delbeke, αποδεικνύουν αβίαστα γιατί θεωρούνται μία από τις πιο πολυδιάστατες indie-pop μπάντες του αιώνα, έχοντας ωριμάσει τόσο μουσικά που έχουν ουσιαστικά επανεφεύρει το είδος, ακριβώς τη στιγμή που χρειάζονταν μία δημιουργική ανάσα όπως αυτή (η καυτή) του “Fever”.
 
Αυτό το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, οι Balthazar έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου θα παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά στο Summer Nostos Festival την Τρίτη 25 Ιουνίου. 
 
Είσοδος ελεύθερη
Ανακαλύψτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.SNFestival.org
#SNFestival

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ