Μουσικη

Οι «Expert Medicine» επιστρέφουν με νέο δίσκο

Tο «Tightrope» έχει ήδη αρχίσει να ακούγεται, να συζητιέται και να χορεύεται

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51961-106076.JPG

Νέος δίσκος για τους Expert Medicine οι οποίοι επιστρέφουν δυναμικά με το «Tightrope» το οποίο έχει ήδη αρχίσει να ακούγεται, να συζητιέται και να χορεύεται. Ίσως η πιο ολοκληρωμένη live μπάντα αγγλόφωνης μουσικής σκηνής στην Ελλάδα, οι Expert Medicine αποτελούν μια καλλιτεχνική σύμπραξη η οποία ισορροπεί ανάμεσα στην μουσική των 70’s, τη soul, τη disco, αλλά και τη νεοϋορκέζικη alternative dance.

Οι Expert Medicine σχηματίστηκαν το 1997. Αποτελούνται από τον Αλέξη Ζαμπάρα, τον Μπάμπη Κουρτάρα (a.k.a. Sillyboy), τον Ανδρέα Σιουρούνη και τον dj Everlast (πρώην FF.C.).

Έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για τη σκηνική τους ενέργεια και έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ και venues (Synch, Ejekt, Reworks, Μέρα Μουσικής-Αθήνα/Βόλος/Λωζάννη, The Fly-Λονδίνο, support-Arto Lindsay, support-Herbaliser, House of Art, Planet Music, Floral, 6 d.o.g.s, Gagarin, κ.α.).

Έχουν γράψει μουσική για τον κινηματογράφο και τη διαφήμιση, ενώ το Δεκέμβριο του 2010 διοργάνωσαν και παρουσίασαν το “Sierra Studios Session 1”.

Μετά τις trip-hop ατμόσφαιρες του “Swimming Lessons” (LP, Μάιος 2006, DNA Lab_el) και την electro/dance διάθεση του “Perfect Maniac” (LP, Μάιος 2010, The Sound of Everything), τώρα κυκλοφορούν δωρεάν το ψηφιακό 5-track ΕΡ “Tightrope”.

Από τον δίσκο έχει ήδη ξεχωρίσει το "Mirrors" το οποίο «κατεβάζεται» σε υπολογιστές, κινητά και ipad. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα πεντάλεπτο video με το making of. 

Το νέο 5-track EP «Tightrope» είναι από σήμερα διαθέσιμο δωρεάν εδώ.

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ