Μουσικη

Καλημέρα, Romain

«Kανείς δεν κάνει αυτό που πρέπει να κάνει»

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 453
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51039-113113.jpg
  • Πόσες φορές μπορείς να ακούσεις ίδιο τραγούδι σε μία μέρα; Soundtrack των ημερών μια «Μοτοκούζι» των Στέρεο Νόβα και πόσο ίδια είναι τα πράγματα. 1994-2013. «Κανείς τους δεν φταίει. Κανείς δεν αλλάζει». Μόνο σκοπιμότητες και στρατηγικές του μίσους.
  • Δεκάδες άρθρα για τη «μεγάλη» πτώση της Χ.Α. που βρίσκεται μόνο στο 6,9%. Με ασταμάτητη ροή ειδήσεων για την εγκληματική της δράση. Ασταμάτητη κι αυτή από τη δεκαετία του ’80. Μόνο 6,9%. Αλήθεια; Με τόσο φως σε τόση ασχήμια και μόλις τρίτο κόμμα με 6,9%. Ωραία. Τι να έφαγαν άραγε σήμερα για πρωινό στον Κορυδαλλό;
  • «Ειδήσεις των εννέα, προεκλογικά δελτία, διεστραμμένη γερουσία».
  • Όλα σούπα με telemarketing, Turkish delights, αποκλειστικά ρεπορτάζ –από την ΕΥΠ–, επαναλήψεις, κόντρα επαναλήψεις, καθυστερημένοι πανελίστες και μανικιουρίστες, ζωντανές συνδέσεις, πολιτικές συζητήσεις, μη με διακόπτετε, να ολοκληρώσω θέλω, τόσες περιττές λέξεις που θα μπορούσαν να λείπουν.
  • «Kανείς δεν κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».
  • Από το «Aθηναϊκό κασετόφωνο» έμαθα ότι οι sold out συναυλίες του K. Bήτα στη Στέγη θα μπορούν σε λίγο να παίζουν στα πικάπ. Ετοιμάζεται βινύλιο. Aνυπομονώ. Όπως ανυπομονούσα και να μιλήσω με τον Romain Gavras, πόσο θεός είναι, που μόλις ξυπνούσε πρώτη μέρα στην Τζαμάικα. Λίγες μέρες μετά από ταξίδι του στην Καμπούλ. Ηardcore. Γράφει το σενάριο της νέας του ταινίας. Αλλά για αυτό δεν μίλησε. Θα τα πει πρόσωπο με πρόσωπο στο συγγραφέα, δημοσιογράφο και φίλο του Γιώργο Αρχιμανδρίτη την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε μια πρώτη γεύση θα πάρεις από τη συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην Α.V. και μιλά για πολιτική και βία, τις συμβουλές του πατέρα του, τη nouvelle vague και το Dogma, το γαλλικό electro. Κλείνοντας το ακουστικό υποσχέθηκε να χορέψει και να μιλήσει για τη νέα του ταινία στην Αθήνα. Θεός.
  • Δύο ωραίες συναυλιακές repetitions αυτή την εβδομάδα με dream pop, κιθάρες, Still Corners (Αn Club, 11/10) και Μοtorama (Six Dogs, 10/10), σπάστικ Akufen (Six Dogs, 11/10), ασπρόμαυρο διήμερο Ιn Mute Festival, με ζωντανή electronica πάνω σε βωβές ταινίες των 20s. (Στέγη, 12&13/10). Kαλύτερα στο mute. «Μέχρι το τέλος του κόσμου».

gdim400@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ