Μουσικη

Το Spotify μας υπενθυμίζει τη μουσική που αγαπήσαμε το 2018

Εσείς τι ακούσατε τους τελευταίους 12 μήνες;

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
acbf1a64-0448-4cae-8b2d-e9957746a3a3-spotify-wrapped-2.jpg

Η μουσική αποτελεί τεράστιο κομμάτι της ζωής μας και στις περισσότερες περιπτώσεις τα κομμάτια, που επιλέγουμε να ακούσουμε, έχουν άμεση σχέση με τις καταστάσεις που βιώνουμε κατά περιόδους. Το Spotify, λοιπόν, έρχεται για ακόμα μία χρονιά να μας θυμίσει τα τραγούδια που συνόδευσαν τη ζωή μας τους τελευταίους 12 μήνες, με μία playlist που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το soundtrack του καθενός μας για το 2018.

spotify_wrapped.jpg


Συγκεκριμένα, μπαίνοντας στο Spotify Wrapped μπορούμε να δούμε από το πόσα λεπτά συνολικά ακούσαμε μουσική μέσα στο 2018 και ποιους νέους καλλιτέχνες ανακαλύψαμε, έως και τα τραγούδια, τους καλλιτέχνες και τα μουσικά είδη που ακούσαμε τις περισσότερες φορές τους τελευταίους 12 μήνες. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα μας παρουσιάζει την «Tastebreakers», μία playlist με μουσικές προτάσεις από καλλιτέχνες και είδη, που συνήθως δεν ακούμε, αλλά φαίνεται να ταιριάζουν με τα μουσικά μας γούστα.

minutes.jpg


Την ίδια στιγμή, οι Premium χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να κοινοποιήσουν τα στατιστικά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους, όπως και οι υπόλοιποι, αλλά και να αυτοπροταθούν, ώστε να τα δουν σε γιγαντοοθόνες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, δόθηκε στον καθένα ένα προσωποποιημένο παζλ, το οποίο όταν ολοκληρώνεται αποκαλύπτει τον καλλιτέχνη που άκουσε περισσότερο το 2018.

share_your.jpg


Την ανασκόπηση του 2018 θα μπορούν, όμως, να λάβουν και οι χρήστες του Spotify for Artists, οι οποίοι θα μάθουν μεταξύ άλλων το πιο δημοφιλές τους τραγούδι ανά μήνα, το συνολικό χρόνο ακρόασης τους από τους φαν τους και πόσους καινούριους φαν απέκτησαν φέτος. Μόνη προϋπόθεση είναι το να είχαν ανεβάσει μουσική και να διέθεταν τουλάχιστον 3 ακροατές μέχρι και τις 31 Οκτώβρη.

Εκτός από τις μουσικές σας συνήθειες για το 2018, μπορείτε να ακούσετε και τις playlists με τα κομμάτια, τους καλλιτέχνες (γυναίκες και άντρες) και τα συγκροτήματα, που είχαν την μεγαλύτερη ακροαματικότητα το 2018. Ο καλλιτέχνης, πάντως, που φαίνεται να «κέρδισε» την φετινή χρονιά είναι ο Drake.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ