Rotting Christ: O Σάκης Τόλης μιλάει για την αιρετική επιστροφή τους
Δείτε το lyric video clip του τραγουδιού «Fire, God and Fear» από το νέο τους άλμπουμ «The Heretics»
Τρία σχεδόν χρόνια μετά το άλμπουμ «Rituals» οι Rotting Christ έχουν έτοιμη τη νέα, δέκατη τρίτη δισκογραφική τους κυκλοφορία «The Heretics» που θα διατεθεί επίσημα στις 15 Φεβρουαρίου 2019 από τη Seasons Of Mist.
Η ιστορική ελληνική black metal μπάντα, έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα από την καινούργια της ηχογράφηση, μέσα από το lyric video που επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης Μάνθος Στεργίου για το τραγούδι «Fire, God and Fear» και ξεκινά με τη γνωστή σκέψη του Βολταίρου «Αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις απιθανότητες, είναι ικανοί να σε πείσουν να διαπράξεις φρικαλεότητες».
Αποτέλεσμα δύο χρόνων σύνθεσης από τον Σάκη Τόλη, ο οποίος ανέλαβε και την παραγωγή του νέου άλμπουμ, το «The Heretics» ηχογραφήθηκε στα Pentagram Studios της Αθήνας, με τη μίξη και το mastering να αναλαμβάνουν τα ηχηρά ονόματα των Jens Borgen και Tony Lindgren στα Street Studio-Orebro.
«Είναι ένα ατμοσφαιρικό άλμπουμ με πολλές εκπλήξεις και εμπνευσμένο από ανθρώπους που στην εποχή τους κατηγορήθηκαν από την εκκλησία ως αιρετικοί» σημειώνει ο ιδρυτής των Rotting Christ, κάνοντας name dropping. Νίκος Καζαντζάκης, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Τόμας Πέιν, είναι μερικές από τις προσωπικότητες που λειτούργησαν ως αναφορές.
«Η μουσική των Rotting Christ ήταν πάντα συναίσθημα και ατμόσφαιρα. Αυτό θα συναντήσουν κι εδώ οι ακροατές μας. Όταν φτάνεις στο 13ο δίσκο, είναι δύσκολο να λειτουργήσεις νεωτεριστικά, αυτό είναι κάτι που θα δεις από τη νέα γενιά» εξηγεί στην A.V.
«Στο νέο μας άλμπουμ μπορεί να συναντήσει κανείς στοιχεία από όλη τη διαδρομή των Rotting Christ» απαντά ο Σάκης Τόλης, διευκρινίζοντας πως οι χαμηλές ταχύτητες του «Fire, God and Fear» δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του δίσκου, αλλά μια πρώτη, πολύ μικρή γεύση.
Περιδινηθείτε στη σκοτεινή κι απόκρυφη ατμόσφαιρά του «The Heretics», δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του άλμπουμ παρακάτω.
01. In the Name of God (04:14)
02. Vetry Zlye (03:13)
03. Heaven and Hell and Fire (04:52)
04. Hallowed Be Thy Name (05:06)
05. Dies Irae (03:46)
06. I Believe (03:42)
07. Fire God and Fear (04:50)
08. The Voice of the Universe (05:23)
09. The New Messiah (03:07)
10. The Raven (05:23)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Και κάνει ρεκόρ τηλεθέασης
Ο μουσικός διασκευάζει το κλασικό πλέον «Driver's License»
Στις 16 Μαΐου 2026 ο Μεγάλος Τελικός στη Βιέννη της Αυστρίας
Το κορυφαίο οικονομικό Μέσο ανησυχεί για τις επιθέσεις στο ανδρικό φύλο, μετά μουσικής
Μια διαχρονική φιγούρα της ψυχεδελικής ροκ και η ιστορική του εμφάνιση στο Woodstock
Αναδρομή στα επιτεύγματα μιας μοναδικής καριέρας - Οι σταθμοί της καλλιτεχνικής διαδρομής του
Το νέο αίμα του πανκ ροκ πλαισιώνει το παλιό στην Πλατεία Νερού
Το μουσικό της ταξίδι από τις γειτονιές της Αθήνας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης κατακτώντας το ελληνικό και διεθνές κοινό
Τα live ραντεβού της νέας χρονιάς που δεν θες να δεις μόνο σε stories
Μιλήσαμε με τη mezzo-soprano με αφορμή τη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η 8η Ιανουαρίου και οι μουσικοί θρύλοι που γεννήθηκαν σαν σήμερα
Ψηφίστε και αναδείξτε και τους νικητές: Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο τέλος του Ιανουαρίου 2026
Το εκρηκτικό supergroup που λατρεύει ο Iggy Pop προσγειώνεται στις 9 Ιανουαρίου στο Soul SKG
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, δεν είναι τεχνικό
Ο Εθνικός Τελικός θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο
Απόψε, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.