Μουσικη

Function Q+A

Ο πρωταγωνιστής του φετινού ενTechno διαλέγει δίσκους για την Athens Voice

Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για 5η συνεχόμενη χρονια, το ενTECHNO αποτελεί το χορευτικό θεσμό της Αθήνας, συνυφασμένο όπως πάντα με την αρχή της σεζόν. Φετινό line-up με την κουκλάρα Nina Kraviz, το μονιμο επισκέπτη Χιλιανό Alexi Delano και τους δικούς μας Glacial (live), Mr.Statik & Lee Βurton & BODJ (σε  back 3 back dj set) και Pan (Κτίριο 56, Πειραιώς 254, Παρασκευή 20/9, €22, 20)

Αλλά το μεγάλο όνομα είναι ασφαλώς ο Νεοϋρκέζος Function, συνιδρυτής της βερολινέζικης Sandwell District και μορφη του underground techno. Του ζητήσαμε να διαλέξει το δίσκο...

 

-       ...που του άλλαξε τη ζωή: Kraftwerk, “Numbers (12’’)” – είναι το καλούπι πάνω στο οποίο βασίστηκε οτιδήποτε έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια.

 
-    ...που κουβαλάει πάντα μαζί του γιατί σκοτώνει στο dancefloor: John Tejada, “Sucre” – δουλεύει πάντα, κατά κάποιον τρόπο είναι τόσο αρσενικό όσο και θηλυκό

 
-     ...που τον έκανε να θέλει να ασχολήθεις με DJing/παραγωγή: Από μικρό παιδί ένιωθα πολύ συνδεδεμένος με τη μουσική. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται δεν το βρήκα, με βρήκε.
 
-   ...που εκφράζει αυτό που είναι τώρα η ηλεκτρονική χορευτική μουσική:  συνεχώς το ψάχνω, αυτόν τον χρόνο θα έλεγα  Recondite, “Tie In”

 
- ...που του θυμίζει την αγαπημένη (μουσική) σκηνή σε ταινία: Απόδραση από τη Νέα Υόρκη, “The Duke Arrives/Barricade”… epic.

 
-      ...που του θυμίζει τον αγαπημένο του ήρωα όταν ήταν 16 χρόνων: Κάτι από Divine.

 
-      ...που ακούγεται σαν Βερολίνο: το αιώνιο classic  Basic Channel, “Phylyps Trak II/II”… τα λέει όλα, πάντα τα έλεγε.

 
-       που ακούγεται σαν Νέα Υόρκη:  Soho, “Hot Music” αν και μου είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα

 
-    ...που μαρτυρά το πνεύμα της Sandwell District: Από την πλευρά μου θα έλεγα κάτι μεταξύ των Teste, “The Wipe” και Claude Young, “Concentration Factor”

 
 
-      ...που ακούσε μόλις σηκώθηκε από το κρεβάτι την ημέρα της συνέντευξης: Marshall Jefferson preents Truth, “Open Your Eyes”