- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε στα 49 του χρόνια ο βραβευμένος Ρόι Χάργκροβ
Ένας από τους πιο ταλαντούχους τζαζ μουσικούς
Σε ηλικία 49 ετών πέθανε ο Αμερικανός τρομπετίστας Ρόι Χάργκροβ, βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια μουσική σκηνή.
Ο επί σειρά ετών μάνατζερ του Χάργκροβ επιβεβαίωσε την Παρασκευή τον θάνατο του τρομπετίστα στο NPR, αναφέροντας ότι η αιτία θανάτου του ήταν καρδιακή προσβολή.
Την περασμένη εβδομάδα ο Ρόι Χάργκροβ, ο οποίος αντιμετώπιζε μακροχρόνιο πρόβλημα με τα νεφρά, εισήχθη σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.
Ο δύο φορές βραβευμένος με Grammy μουσικός ανακαλύφθηκε από τον Ουίντον Μαρσάλις και δεν περιορίστηκε μόνο στη τζαζ, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες της R&B και σόουλ, τους D’Angelo, Erykah Badu, Common και πολλούς άλλους.
Ο Ουίντον Μαρσάλις τον ανακάλυψε στη γενέτειρά του, το Τέξας, όταν ακόμα ήταν μαθητής γυμνασίου και τον πήρε στη μπάντα του παρουσιάζοντας τον σε καταξιωμένους μουσικούς. Μετά από ένα χρόνο στο Berklee College of Music στη Βοστώνη, ο Χάργκροβ ξεκίνησε την καριέρα του με την κυκλοφορία σόλο άλμπουμ και με εμφανίσεις δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες της τζαζ όπως οι Σόνι Ρόλινς, Τζάκι ΜακΛιν και Όσκαρ Πέτερσον.
Πειραματίστηκε με διαφορετικά είδη μουσικής και ίδρυσε το σχήμα RH Factor, με το οποίο συνδύαζε μεταξύ άλλων jazz, funk, hip-hop και soul.
Ως επικεφαλής μπάντας ο Χάργκροβ κέρδισε δύο Grammy, Καλύτερου Λάτιν Τζαζ Άλμπουμ το 1998 για το Habana και το Καλύτερου Τζαζ Instrumental Άλμπουμ το 2002 για το «Directions in Music: Live in Massey Hall», μια συνεργασία με τους Χέρμπι Χάνκοκ και Μάικλ Μπρέκερ.
Στη σελίδα των θαυμαστών του στο Facebook σε ανάρτηση αναφέρεται: «Ο Ρόι έχει εμπνεύσει γενιές μουσικών».
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Κίαν Χάρολντ χαρακτήρισε τον Χάργκροβ σε ανάρτησή του στο Instagram «βασιλιά στους τρομπετίστες της τζαζ ».
Ο Ντον Τσιντλ, ο οποίος σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην ταινία του 2016 «Miles Ahead» δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία του με τον Χάργκροβ και έγραψε «Ήσουν μια όμορφη ψυχή, ένα νεαρό λιοντάρι, θα μας λείψεις τρομερά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό show από το Release Athens, γεμάτο επιτυχίες του εμβληματικού τραγουδιστή
Ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι από τον Μπραμς και τον Μπετόβεν μέχρι τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ιστορίες, μνήμες και συναισθήματα
Ο τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επανεμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής
Eρμήνευσε το παραδοσιακό τραγούδι Handsome Molly
Ο νέος μουσικός μεγάλωσε στη χώρα μας αλλά πλέον ζει μόνιμα στη Βρετανία
Από γενιά σε γενιά, heavy metal is the law
Η ποπ σταρ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ράντι Νιούμαν για ντουέτο του κλασικού τραγουδιού της ταινίας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Mad About It», ο Ρομπέρτο Κούστας μιλά για τις δύο πατρίδες και τα πολλά ερεθίσματά του
Ο Blixa Bargeld μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο άλμπουμ «Rampen», τον αυτοσχεδιασμό, τη διαρκή μεταμόρφωση της μπάντας και την επικείμενη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο
Το νέο άλμπουμ του θρύλου των Beatles έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου
Δείτε τις επίμαχες σκηνές
Το βίντεο από τη στιγμή έγινε γρήγορα viral στο TikTok
Στον ρόλο του Ορφέα η Teresa Iervolino, της Ευρυδίκης η Μαρία Κοσοβίτσα και του Έρωτα η Μαριλένα Στριφτόμπολα. Συμμετέχει η Χορωδία Δωματίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου
70.000 θεατές τον αποθεώνουν στο SoFi. Η Βρετανία τον απαγορεύει. Και οι δυο έχουν δίκιο
Η πρώτη εμφάνιση του γκρουπ στην Ελλάδα αναμένεται να γράψει ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.