Μουσικη

Τα μουσικά ντοκιμαντέρ που θα δούμε στο Netflix

Έρχονται τον Οκτώβριο και θέλουν να ρίξουν φως σε μουσικές ιστορίες με σκοτεινό περιεχόμενο

Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Netflix θα αρχίσει -από τα μέσα Οκτωβρίου και με ρυθμό ένα το μήνα- να προβάλλεται η σειρά μουσικών ντοκιμαντέρ με γενικό τίτλο: Remastered. Θα προβληθούν συνολικά 8 ιστορίες μουσικών προσωπικοτήτων που συνδέονται με κάτι που έμεινε ανεξιχνίαστο και έτσι δημιουργήθηκε και ένα είδος αστικού μύθου.

Η σειρά θα ξεκινήσει με το ντοκιμαντέρ: "Who Shot the Sheriff?" που ερευνά τι κρύβεται πίσω από τον πυροβολισμό του Bob Marley. (Να θυμίσω εδώ την κυκλοφορία και στα ελληνικά του θαυμάσιου βιβλίου: «Η σύντομη ιστορία επτά φόνων» του Marlon James -που κέρδισε και το βραβείο Μπούκερ το '15- το οποίο αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στο ίδιο θέμα).

Τα ντοκιμαντέρ θα συνεχιστούν με την διερεύνηση του πυροβολισμού του Sam Cooke, με τον μυστηριώδη θάνατο του Jam Master Jay (Run DMC), με την περίεργη συνάντηση του Johnny Cash με τον Νίξον στον Λευκό Οίκο, με την περίπτωση του μπλουζίστα Robert Johnson και την φημολογούμενη «συμφωνία με τον διάβολο» που είχε κάνει αλλά και με την περίπτωση του Χιλιανού μουσικού Victor Jara που «χάθηκε μυστηριωδώς» από τη χούντα του Πινοσέτ.