- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αύγουστος στην Αθήνα: Η Αλεξάνδρα Κλάδη έχει ένα τραγούδι για όσους ξέμειναν στην πόλη
Δείτε το νέο της βίντεο κλιπ από το άλμπουμ «Σαμπουάν»
Αν την γκουγκλάρετε θα μάθετε ότι «η Αλεξάνδρα Κλάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε μουσικολογία στο παν/μιο Αθηνών και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο ωδείο Φ. Νάκας. Έκανε σπουδές στο τραγούδι και το πιάνο ενώ ασχολήθηκε με διάφορα μουσικά όργανα όπως το όμποε, το ακορντεόν, το μαντολίνο και την κιθάρα. Αυτό που την κέρδισε όμως ήταν η σύνθεση και έτσι συνέχισε τις σπουδές της στη σύνθεση σύγχρονης μουσικής και τη μουσική για κινηματογράφο».
Αν την ψάξετε περισσότερο θα δείτε πως γράφει παιδικά παραμύθια και έχει στήσει τον εκδοτικό οίκο «Μαγική Πυξίδα», είναι βίγκαν τύπισσα και ιδρύτρια του «Zero Waste Athens». Ζώντας στο δικό της πλανήτη που δεν ταιριάζει και πολύ με τα χίπστερ οικοσυστήματα της πόλης που παράγουν one hit wonders, η Αλεξάνδρα Κλάδη θα μπορούσε να είναι στην επόμενη ζωή της η Μάρλα Σίνγκερ. Μπορεί να ποζάρει συχνά με νάζι ως βινταζοκόριτσο αλλά έχει ένα δυναμισμό μακριά από εκείνον της γυναίκας που μοιάζει με νταλικέρη, μπορεί να βρει την ευτυχία σε ένα Roland Jupiter-8, περνά ώρες στο ίντερνετ αλλά μπορεί να την πετύχεις και σε κάποιο πάρκο να κάνει ασκήσεις γιόγκα έχοντας στρώσει το χαλάκι της.
Αν την ακούσετε θα βρείτε επιρροές που μπορεί να ξεκινούν από τη μουσική παράδοση των Επτανήσων και να καταλήγουν στην ποπ. Επιμένοντας να υποστηρίζει το άλμπουμ «Σαμπουάν» που κυκλοφόρησε το 2017, μετά το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου και το «Έρωτας στην Πράγα», η Αλεξάνδρα Κλάδη βρήκε το κατάλληλο τάιμινγκ για να πουσάρει ως βίντεο κλιπ το «Αύγουστος στην Αθήνα». Φόρος τιμής σε όσους μένουν Αύγουστο στην Αθήνα φάση, όπως λέει η ίδια. Γυρισμένο στο Ατενέουμ Κελάρι από τη ζωντανή παρουσίαση του ντεμπούτου της, δίνει μια καλή ιδέα για το πώς είναι οι ζωντανές εμφανίσεις της. Τη ρωτήσαμε τι σημαίνει για την ίδια «Αύγουστος στην Αθήνα» και μας εξήγησε με μερικές παραγράφους.
Κι εγώ στην Αθήνα, Αύγουστο μήνα...
Ο «Αύγουστος στην Αθήνα» είναι για λίγους. Δεν είναι κάτι που το αντέχουν όλοι. Πρέπει να είσαι ερωτευμένος με την Αθήνα και με τη δουλειά σου. Πρέπει να είσαι μαζόχας μέχρι το κόκκαλο.
Μπορεί η δική μου ιστορία με τον «Αύγουστο στην Αθήνα» να ξεκίνησε ως μια αναγκαιότητα, κατέληξε όμως να είναι το φετίχ μου. «Να φύγετε, να πάτε αλλού» ουρλιάζει σιωπηλά η εσωτερική φωνή του κατ’ επιλογήν αγοραφοβικού και πλέον εσωστρεφή εαυτού μου. Ησυχία: η λέξη τζακ ποτ.
Τσιμέντο που λιώνει, άδειοι δρόμοι, πάρκινγκ παντού. Κέντρο, νύχτα, άνετη θέση στο μπαρ, χωρίς κοκορομαχίες με τη γυναικοπαρέα που αδίκως διεκδικεί το κατοχυρωμένο πόστο μου - εκείνο δίπλα στον μπάρμαν τον καλό.
Πέφτω με τα μούτρα στη δουλειά. Εκείνη που δεν μου δίνει χρήματα, αλλά εκείνη που μου δίνει νόημα στη ζωή. Δούλεψα όλο το χειμώνα σαν το μυρμήγκι, καιρός τώρα να τραγουδήσω σαν το τζιτζίκι. Στήνω μικρόφωνα, φορτώνω τέρα σκληρούς με νέους ήχους και πάμε.
Πάμε να ζήσουμε για έναν μήνα τη ζωή που θέλουμε να ζούμε πάντα: Ξυπνητήρι στο off, καφές μέχρι τις 7 το απόγευμα, μουσική και φίλοι, χρόνος για μελέτη, χρόνος για όνειρα, χρόνος για ζωή.
Αυτός είναι για μένα ο Αύγουστος.
Αύγουστος στην Αθήνα, για τους λίγους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Mathame, 19:26μ Jast b2b SLVR, Henri Bergmann & Chris IDH στο ΟΑΚΑ
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.