Μουσικη

Stick In A Five And Go: Ακούστε το νέο τραγούδι των Sleaford Mods

Τα οργισμένα είδωλα του Νότιγχαμ επιστρέφουν με το ομώνυμο EP τους

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα χρόνο μετά το άλμπουμ «English Tapas», οι Sleaford Mods, το ριζοσπαστικό δίδυμο από το Νότιγχαμ που ενώνει τα beats με την κοινωνική κριτική, επιστρέφει με ένα νέο EP που φέρει απλά το όνομά του. Κάτι που σημαίνει μοναδικές electro-post-rap-punk-πείτε τις όπως θέλετε-στιγμές στα ηχεία και τα ακουστικά μας. Δηλαδή μινιμαλισμός, βαρβάτα μπάσα και οργισμένη ποίηση για την αεργία, την ανεργία ή τα μοντέρνα μοντέλα εργασίας, τους σελέμπριτι και την ποπ κουλτούρα, τον καπιταλισμό, την εργατική τάξη και τους ανθρώπους γύρω τους. 

Όσον αφορά τη θεματική των πέντε νέων τραγουδιών; «Είναι γεμάτα από βίαιες τάσεις που διαπερνούν μόνο τη φαντασία» δήλωσε ο τραγουδιστής Jason Williamson για τα «Stick In A Five And Go», «Bang Someone Out», «Gallows Hill», «Dregs» και «Joke Shop».

«Οι άνθρωποι είναι ανίσχυροι κάτω από το πολιτικό τέρας και ο έντονος θυμός και απογοήτευση μεταμορφώνονται σε ψευδαισθήσεις επίθεσης του ενός στον άλλο, μέσα από το νταηλίκι των social media, της κατάθλιψης και της παράνοιας» συμπληρώνει. Χαρακτηριστικό δείγμα από ό,τι θα ακούσουμε, το single «Stick in a five and go», το lyric video του οποίου κυκλοφόρησε πριν από μερικές ώρες. Μια περίεργη ιστορία εκδίκησης.

Το «Sleaford Mods» κυκλοφορεί στις 14 Σεπτεμβρίου σε βινύλιο 12 ιντσών, CD και ψηφιακά μέσω της Rough Trade, ενώ το βρετανικό ντουέτο θα δώσει μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων στην Ευρώπη, σε Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία. Καλή αφορμή για να τους ξαναδούμε στην Ελλάδα, σωστά;