Μουσικη

Η φάση Υπόγεια Ρεύματα

Η μπάντα που κινείται πάντα, έχει νέο βίντεο

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
yr_thalia_galanopoulou.jpg
Φωτο: Θάλεια Γαλανοπούλου

Δεν θα τους ονομάζαμε ακριβώς «γκρουπ». Είναι μία κατάσταση η οποία εκφράζεται μέσω μίας μπάντας –γνωστής και αγαπητής σε όλους- στην οποία κυκλοφορούν μέσα, έξω, και ολόγυρα (όπως θα συνέβαινε με τα υπόγεια ρεύματα-κυριολεκτικά), άνθρωποι, μουσικοί και πρόσωπα που επηρεάζουν τον ήχο, την έμπνευση και την πορεία της κάθε «φάσης».

Με βάση τους τρεις τους (το μπάσο του Νίκου Γιούσεφ, τα τύμπανα του Τάσου Πέππα και την κιθάρα και τη χαρακτηριστική φωνή του Γρηγόρη Κλιούμη), τα Υπόγεια Ρεύματα κλείνουν 20ετία παίζοντας ουσιαστικό και γήινο ροκ με γκάζι αλλά και  έναν dry λυρισμό που τυχαίνει να μιλάει ελληνικά – δηλαδή δεν έχουν πέσει στην παγίδα του «έντεχνου» (με την κακή έννοια).

Επίσης περιοδεύουν συνέχεια, το είπαμε: είναι κινούμενο είδος.
Τα τελευταία χρόνια, με εκατοντάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Αυτή η μεγάλη βόλτα κόπηκε σε live ηχογραφημένο βινύλιο που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017 από το Vinyl is Back Festival, εγκαινιάζοντας την σειρά Vinyl is Back Live Sessions.

Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, τα Υπόγεια Ρεύματα έδωσαν, με ένα εμπορικό τρικ, το χώρο και το χρόνο στο κάθε τραγούδι τους να ακουστεί και να αποκτήσει τη δική του οντότητα: Το κάθε νέο τραγούδι κυκλοφορεί σε έκδοση 45άρι, ένα όμορφο nod στα αγαπημένα σινγκλάκια των περασμένων χρόνων στη μουσική ιστορία. Τον Ιούλιο του 2018 κυκλοφόρησαν το πρώτο συλλεκτικό 7” (σε 300 αντίτυπα) με τα τραγούδια «Κάτι» και «Δεν είναι Αρκετό» που είναι επίσης διαθέσιμα και σε ψηφιακή μορφή. Η ηχοληψία και η μίξη έγιναν από τον Πέτρο Πετρόπουλο (Πολυφωνική Στούντιο) και το mastering από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (Sweetspot Productions). Το artwork επιμελήθηκε η Ήρα Σταματοπούλου. Το 7” είναι μια παραγωγή των Υπογείων Ρευμάτων και της Goodheart Productions.

Το συγκρότημα αναφέρει χαρακτηριστικά για αυτή του την κίνηση: «Αποφασίσαμε τα νέα κομμάτια να κυκλοφορούν κατευθείαν με τη δημιουργία τους, δύο δύο! Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να γίνουν πολλά για να κυκλοφορήσει ολόκληρο άλμπουμ. Μας ενδιαφέρει το κάθε κομμάτι να πάρει την προσοχή και την φροντίδα που του αξίζει, να κριθεί από το κοινό, χωρίς να χάνονται τα 7-8 κομμάτια ενός δίσκου στο βωμό των 1-2  «ραδιοφωνικών hit». Αυτό ήταν η λογική διάφορων πολυεθνικών δισκογραφικών και ραδιοφώνων των playlists, αποκλείοντας αξιολογότατους καλλιτέχνες και τραγούδια, οδηγώντας και με αυτόν τον τρόπο στην κατάρρευση της μουσικής βιομηχανίας.»

Το τραγούδι «Δεν είναι αρκετό» οπτικοποιήθηκε από τον Πάνο Σκορδά – Τάκη και πρωταγωνιστεί ο Παναγιώτης Θεοδώροπουλος. 

Υπόγεια Ρεύματα - Δεν Είναι Αρκετό - Official Video Clip

Περισσότερα Υπόγεια Ρεύματα εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ