Μουσικη

Ώτων Project: Πώς μια πόλη μετατρέπεται σε μουσική;

Η Στέγη καλεί δύο αθηναϊκά μουσικά σύνολα και έναν τούρκο συνθέτη να συλλέξουν τους ήχους της Αθήνας

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 663
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτιά ανοιχτά, ανήσυχα, περιδιαβαίνουν την πόλη και συλλέγουν τους ήχους της. Δύο αθηναϊκά μουσικά σύνολα και ένας τούρκος συνθέτης αφουγκράζονται μαζί την Αθήνα. Αυτό είναι το Ώτων Project, ένα ηχητικό πρότζεκτ που αποτυπώνει το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ο συνδυασμός των συνόλων ARTéfacts και Ventus περιλαμβάνει όλα τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά, κλασικά κρουστά και ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα, βιολί, μπάσο και συνθεσάιζερ. Οι συνθέτες Μάνος Βεντούρας και Κώστας Τζέκος συνδυάζουν ακουστικούς και ηλεκτρικούς ήχους με τους ήχους της πόλης και δημιουργούν ένα soundtrack με αναπάντεχες προσμείξεις.

ARTéfacts ensemble

Ο προσκεκλημένος συνθέτης Tolga Tüzün, που κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε την Αθήνα για να τη νιώσει, να την ακούσει και να δουλέψει με τους αθηναίους μουσικούς. Τι άραγε θα τον εντυπωσιάσει περισσότερο μέσα στον αστικό ιστό και πόσο διαφορετικό θα είναι από αυτό το οποίο θα επιλέξουν οι συνάδελφοί του που ζουν εδώ;

Ventus Ensemble

Τα έργα του Tolga Tüzün ακούγονται εναλλάξ με αυτά των Βεντούρα και Τζέκου, δημιουργώντας έναν διάλογο. Εμείς θα ακούσουμε τη συναυλία μέσα σε ένα εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, το οποίο διαμόρφωσαν ειδικά για την περίσταση ο σκηνοθέτης Λουίζος Ασλανίδης και μια ομάδα φοιτητών της Σχολής, χρησιμοποιώντας προβολές και εγκαταστάσεις.

Μια αλλιώτικη αθηναϊκή εμπειρία σε περιμένει αφού θα μπορείς να αφήσεις και το δικό σου αποτύπωμα στο πρότζεκτ.


Συντελεστές

ARTéfacts ensemble και Ventus ensemble: Μάνος Αναγνωστόπουλος (ηλεκτρικό μπάσο), Θοδωρής Βαζάκας (κρουστά), Μάνος Βεντούρας (ηλεκτρονικά, συνθεσάιζερ), Σπύρος Βέργης (τρομπόνι, μπάσο τρομπόνι), Φάνης Βερνίκος (τρομπέτα), Κώστας Γιοβάνης (όμποε, αγγλικό κόρνο), Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα), Όθωνας Γκόγκας (φλάουτο, πίκολο), Γιάννης Γούναρης (κόρνο), Αλέξανδρος Δρυμωνίτης (ηλεκτρική κιθάρα), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Δημήτρης Μαρίνος (πλήκτρα), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα), Δημήτρης Ντακοβάνος (φαγκότο), Κώστας Σερεμέτης (κρουστά), Γιάννης Σταυρόπουλος (ντραμς), Κώστας Τζέκος (μπάσο κλαρινέτο, σαξόφωνα), Σπύρος Τζέκος (κλαρινέτο), Guido De Flaviis (σαξόφωνα)

Φοιτητές της ΑΣΚΤ: Ευγενία Αντωνίου, Μίνα Αρχοντάκη, Αντώνης Βασιλάκης, Αλεξάνδρα Δαμιράλη, Σοφία Κρεμμύδα, Καλλιρόη Κωστίκογλου, Ειρήνη Μαντινάου, Άρτεμις Ορφανίδου, Παναγιώτης Σκαλκώτος, Yukari Sakata (επισκέπτρια Tokyo University of the Arts)


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Ώτων Project στο Guide της Athens Voice και στο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση