Μουσικη

GOMENAKI: Το τραγούδι του καλοκαιριού

Οι S.W.I.M. είναι η Λου, η Μαρία και η Τζίνα, είναι Αθηναίες, electropop/grunge grrlz και τα κομμάτια τους σου γδέρνουν ελαφρά την ψυχή

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
ΤΕΥΧΟΣ 663
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gomenaki_-g-o-s-2.jpg
© ΓΙΩΤΑ ΣΙΑΠΕΡΑ

Τα κορίτσια ονομάζονται S.W.I.M. – κολύμπι σε δροσερά νερά ή Someone Who Isn’t Me. Η Λου, η Μαρία και η Τζίνα είναι Αθηναίες και electropop/grunge grrlz και τα κομμάτια τους σου γδέρνουν ελαφρά την ψυχή σαν ταινία που δεν μπορείς να ξεχάσεις.  Το πρώτο τους σινγκλ, «Never Find It», το γνωρίσαμε στους τίτλους τέλους της βραβευμένης ταινίας της Αθηνάς Τσαγγάρη, «Chevalier». Σινεμά και S.W.I.M. ταιριάζουν πολύ. Απόδειξη και το δεύτερο σινγκλ, που έκανε την Αθήνα να το συζητάει (υπέρ και κατά) και σίγουρα έγινε το τραγούδι του καλοκαιριού. Το «Gomenaki» είναι ένα εμμονικό synth pop κομμάτι σε παραγωγή του Sillyboy, στην καινούργια, δραστήρια Amour ετικέτα, για το σχολικό bullying και τις ερωτικές ιστορίες με ουδέτερο πρόσημο – γι’αυτό και «ΤΟ» Γκομενάκι θα ήταν το τέλειο σλόγκαν στο φετινό Pride. 

Someone Who Isn't Me – Gomenaki (Official Video)

Ο gender fluid  ήρωας/θύμα του bullying τολμά, στέκεται και διεκδικεί τη ζωή του, πηγαίνοντας σε ένα πάρτι «με τον δικό του τρόπο». Ένα βίντεο κλιπ σαν πραγματικό φιλμ μικρού μήκους γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Άλκη Παπασταθόπουλο με πρωταγωνιστές τον Jacques Simha (γκομενάκι), την Αλεξάνδρα Αλιφαντή (prom queen) και τον Μάνο Σινιοράκη (fuckboy). Μπες στο πάρτι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ