Μουσικη

Ετοιμαζόμαστε για Release Athens

Δες όλο το line up

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 660
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ashcroft-pics-10_color_edit.jpg
Richard Ashcroft

Το φετινό Release Festival (31/5, 1/6, 17/6) ξεκινάει δυναμικά με τον Richard Ashcroft, τη βαθιά μελαγχολική φωνή των Βρετανών Verve, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τα 5 προσωπικά του άλμπουμ και υλικό από την ιστορία (1993-2008) του δημοφιλούς brit pop γκρουπ, με αστικούς ύμνους όπως το «Βitter Sweet Symphony». Καθόλου τυχαίο ότι μετά το Release θα ανοίξει δύο συναυλίες των Rolling Stones στην Αγγλία.

Rag’n’Bone Man
Rag’n’Bone Man

Στη γραμμή των headliners της πρώτης ημέρας και ο Rag’n’Bone Man, με το πασίγνωστο «Human» να μετράει πάνω από 500 εκατομμύρια views στο YouΤube. Μαζί τους η Kid Moxie, η ελληνίδα καλλιτέχνις που μετά τη συνεργασία της με τον Angelo Bandalamenti έκανε το όνομά της γνωστό στον παγκόσμιο καλλιτεχνικό χάρτη.

thieverycorporation_jenmaler_v2a2674.jpg

Η δεύτερη ημέρα του Release υποδέχεται δύο πολύ αγαπημένα γκρουπ του ελληνικού κοινού. Οι βετεράνοι της reggae UB40 και οι ασταμάτητοι Thievery Corporation. Mετά την περσινή τους επιτυχία, οι Thievery Corporation επιστρέφουν με νέο άλμπουμ  Το «Treasures from the Temple» και την ίδια μαγική fusion συνταγή που κάνει τα live τους μοναδική εμπειρία. Οι UB40 μετράνε δεκάδες διαχρονικές επιτυχίες, όπως το αξέχαστο «Red Red Wine» και το «Ι Got you Babe» κλπ. 

ub40_group.jpg
UB40

Το φεστιβάλ φέτος ολοκληρώνεται με την εμφάνιση των Jamiroquai, πολυαναμενόμενη εμφάνιση και απωθημένο του ελληνικού συναυλιακού κοινού, και τον Jay Kay σε φουλ φόρμα. Την ίδια μέρα, ο επίσης πολυαγαπημένος αυστριακός παραγωγός Parov Stelar επαναφέρει το electroswing groove στη χώρα, μετά από δύο χρόνια απουσίας εμφανίσεων. Το line-up της τρίτης μέρας συμπληρώνει το αμερικάνικο ντουέτο των Cigarettes After Sex και οι δικοί μας Sillyboy’s Ghost Relatives και Σtella. Και όλα αυτά στην Πλατεία Νερού δίπλα στη θάλασσα. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

jamiroquai-headgear-design.jpg
Jamiroquai


Το Athens Voice Radio 102.5 είναι χορηγός επικοινωνίας.


Info: Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου. Είσοδος: Day 1 (31/5) €35 (μονό εισιτήριο) - €65 (διπλό) - €100 (VIP). Day 2 (1/6) €45 (μονό) - €85 (διπλό) - €100 VIP). Day 3 (17/6) €45 (μονό) - €85 (διπλό) - €120 (VIP). Προπώληση: releaseathens.gr/tickets, viva.gr, 11876, Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s, Viva Kiosk Συντάγματος & Τεχνόπολης. Όσοι μέχρι και τις 31/5 διαθέτουν εισιτήριο για μία από τις δύο τελευταίες ημέρες του φεστιβάλ (1/6 & 17/6) μπορούν με το ίδιο εισιτήριο, να παρακολουθήσουν δωρεάν και την 1η ημέρα (31/5). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ