Μουσικη

Diana Krall: Η σπουδαία αυτή τζαζ φωνή έρχεται στην Αθήνα

To sοuntrack των 20s στο Ηρώδειο

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 442
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44147-99292.jpg

Η ερμηνεύτρια Diana Krall μαζί με πέντε εξαιρετικούς μουσικούς θα πατήσουν start στη μηχανή του χρόνου με τραγούδια από το «Glad Rag Doll».

Γεννημένη στον Καναδά, η Diana Krall ξεκίνησε να μαθαίνει νότες σε ηλικία τεσσάρων ετών, τραγουδώντας και παίζοντας πιάνο μαζί με τη γιαγιά της. Η εξέλιξη, προδιαγεγραμμένη. Υποτροφία στο Berklee School of Music, ντεμπούτο το 1993 με το άλμπουμ «Stepping out», συνεργασίες με σημαντικούς μουσικούς παραγωγούς, αναγνώριση στο τζαζ στερέωμα. Ζει με το σύζυγό της Elvis Costello και τα δίδυμα παιδιά τους στον Καναδά, ταξιδεύοντας με τη μουσική της σε όλο τον κόσμο.
Η σπουδαία αυτή τζαζ φωνή έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας της για το πρόσφατο άλμπουμ «Glad Rag Doll», έχοντας στα credits το όνομα του παραγωγού της americana, T-Bone Burnett. Κιθαρίστας του Dylan, παραγωγός του Roy Orbison, επιμελητής του soundtrack για το «Big Lebowski», θρύλος. Η τζαζ ερμηνεύτρια μαζί με πέντε εξαιρετικούς μουσικούς θα πατήσουν start στη μηχανή του χρόνου με τραγούδια από το «Glad Rag Doll», αποστάγματα του Νat King Cole, ροκ εκπλήξεις από Tom Waits και Βοb Dylan, συνθέτοντας ένα ολοκληρωμένο vintage ταξίδι στις δεκαετίες του ’20 και του ’30 με μνήμες γραμμοφώνου.


INFO: Θέατρο Ηρώδου Αττικού, Ακρόπολη. Έναρξη 21.00. Είσοδος: €90, €68, €48, €35, €28, προπώληση: Ταμεία Ελληνικού Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39, lavris.gr, 2107258510

* Μία συναυλία αφιερωμένη στον εορτασμό εβδομήντα χρόνων Ελληνοκαναδικής φιλίας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ