- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
3 μήνες στο 2018 και ήδη δίσκοι, επανακυκλοφορίες, σινγκλ, συλλογές και είδη μουσικής δίνουν και παίρνουν.
Το βινύλιο με ανοδική πορεία, οι Στέρεο Νόβα επιστρέφουν, η Record Store Day που έχει χάσει το νόημά της, η αναβίωση της jazz με το Λονδίνο και το Los Angeles να κρατούν τη σημαία και η ψυχεδέλεια να εισχωρεί παντού.
Η ελληνική Inner Ear με καινούργιους δίσκους από τους Indie Σαλονικιούς πρίγκιπες Mary’s Flower Superhead, με τον πιο ώριμό τους δίσκο, διπλή κυκλοφορία για τον αείμνηστο Θάνο Ανεστόπουλο, με τον τελευταίο του δίσκο αλλά και ακυκλοφόρητα κομμάτια (ανάρπαστο το βινύλιο σε μία βδομάδα), αλλά και το ωραίο ντεμπούτο του Jef Maarawi!
Oι Ιταλοί Calibro 35 με τον καλύτερό τους δίσκο «Decade», με επιρροές από Italian Library, άφρο αλλά και funk μουσική.
Oι Wolf Müller & Νiklas στο πολυρυθμικό και σύγχρονο διαμάντι INSTRUMENTALMUSIK Von Der Mitte Der World.
Σε ύφος jazz and beyond ξεχωρίζω τους Ryan Porter, Menagerie και το Arrow of Time, τους Αυστραλούς Mildlife με το jazz pop αριστούργημα The Magnificent Moon, τη spiritual free δισκάρα του Βρετανού Tony Burkill στην ΑTA Records, τη συλλογή We Out Here που περιγράφει μουσικά την «τώρα» σκηνή της βρετανικής πρωτεύουσας από τον Guru Gilles Peterson αλλά και τις συλλογές με γιαπωνέζικη jazz από τα labels BBE και Jazzman.
Eπιστροφή στην Ελλάδα και η Fair Weather Friends βγάζει το ατμοσφαιρικό και βραδινό (θυμίζει The XX, Nicolas Jaar) ντεμπούτο των Sworr.
Kυκλοφορίες για τον γιο του Fela, Seun Kuti, τον υπερταλαντούχο Skinny Pelembe, τη Most Hyped «Peggy Gou», τον Theo Parrish αλλά και τους γνωστούς άγνωστους του freestyle ήχου Nightmares On Wax.
O υπέροχος Nils Frahm συνεχίζει με τον καλύτερό του δίσκο και πειραματισμούς στον ήχο με αναλογικά μηχανήματα, ηλεκτρονικές φόρμες (θυμίζουν τη μίνιμαλ σχολή του Βερολίνου), και μικρά περάσματα από το πιάνο που τόσο αγαπάει.
Στα νεοκλασικά, ο δίσκος του Paul Hankinson τον φέρνει στο προσκήνιο με μελωδίες λιτές, λυρικές και άξιες επαναλαμβανόμενων ακροάσεων...
Στις indie pop rock κυκλοφορίες, τελευταίο για τους Wild Beasts, νέος δίσκος για τους MGMT, σοβαρός δίσκος για τους Suuns που φλερτάρουν με την kraut, αλλά και ωραίο ντεμπούτο psych για τους Melody Fields.
Πάταγος για τους Τεξανούς Khruangbin, που κερδίζουν τις εντυπώσεις αλλά και ετοιμάζουν παγκόσμια περιοδεία με τον ιδιαίτερο ήχο τους από thai κιθάρες και funk υπόστρωμα.
Στα ηλεκτρονικά, οι δίσκοι των Hieroglyphic Being και του Τhe Maghreban έχουν κολλήσει μέρες τώρα στο πικάπ μου. Και οι δύο με επιρροές από τη μαύρη μουσική αλλά και την electronica των 90s!
Mεγάλη απώλεια ο θάνατος του Ισλανδού συνθέτη Johann Johannsson σε νεαρή ηλικία! Τελευταία του δουλειά ακόμα ένα μαγικό soundtrack για την ταινία The Mercy.
GoGoPenguin, Quiet Dawn Herbaliser, Jon Hopkins, E Ruscha,η επιστροφή του Αιθίοπα Hailu Mergia αλλά και του David Byrne σε μερικά ακόμα δισκάκια…
Kαλή ανοιξιάτικη ακρόαση!
Μιξ με τα καλύτερα κομμάτια του 2018:
Spotify List:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Το συγκρότημα του Τζος Χομ κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι μετά από τρία χρόνια
Ένα τετραήμερο μουσικό mini fest στην αυλή του Black Duck από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, από την ATHENS VOICE και το VOICE RADIO
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέστρεψε για μια ακόμη χρονιά στον αγαπημένο αρχαιολογικό χώρο, όπου η Καμεράτα ερμήνευσε την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» του Γκλουκ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου
Η 67χρονη σταρ με την νέα της επιτυχία γράφει ξανά ιστορία στη μουσική βιομηχανία
Αποσύρεται από την περιοδεία του συγκροτήματος - Φίλοι και οικογένεια συγκεντρώνουν πόρους για τη θεραπεία της
Το συγκινητικό αντίο των συναδέλφων του
Την ανέβασαν στα επίσημα social media
Μαγική βραδιά στον Λόφο της Σάνης - Ρόμπερτ Πλαντ και Saving Grace ένωσαν το παρελθόν με το παρόν της παγκόσμιας ροκ σκηνής
...και δεν έχει καμία σχέση με τον ακτιβισμό και τη ζωής της διάσημης αδελφής της
Γιατί τα παλιά τραγούδια του σινεμά μοιάζουν και είναι (ακόμα) τόσο μεγάλα
Ο μυθικός frontman και μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE πριν τη headline εμφάνισή τους στο Sani Festival
Ο τραγουδιστής χαρακτήρισε την εμπειρία αυτή «ένα πραγματικό πανεπιστήμιο»
Ένα «ιδανικό» setlist του Κέιβ για την επόμενη φορά
Το σπουδαίο metal ραντεβού από το οποίο δεν έλειψε κανείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.