Μουσικη

Απόψε κάνουν μπαμ

Άκου τι θα συμβεί στην πόλη μέχρι να πετάξεις χαρταετό

Δημήτρης Αθανασιάδης
ΤΕΥΧΟΣ 646
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χωρίς συναυλίες και πάρτι η ζωή θα ήταν ένα λάθος, για να παραφράσουμε λίγο τον Νίτσε. Όταν η απάντηση είναι μουσική, η ερώτηση δεν είναι λάθος. Γιατί…

▶ Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη, ο Γιάννης Αναστασάκης, γνωστός από το σχήμα Electronic Meditation και τα Jam Pedals που κατασκευάζει και σχεδιάζει, ανταμώνει με τους Στέφανο Χυτήρη, Joe Tornabene και Βίκη Μπισμπίκη σε ηχητικές περιπέτειες με κρουστά, σαξόφωνο και live visuals. Θα συμβεί 15/02.

G.B.H.

▶ Διήμερο-φωτιά στις 15-16/2 με το Vive le Punk Rock festival και τους βετεράνους G.B.H. και Partisans σε headline εμφανίσεις στο Bad Tooth, δηλαδή, άσε με, μάνα, σηκώνω μοϊκάνα.

▶ drog_ A_tek και ΗΧΟΤΟΠίΑ  σε πειραματικές ηλεκτρονικές οπτικοακουστικές απολαύσεις που θα δονήσουν το Gagarin 205 στις 16/2 σε ένα live, που, όποιος νιώθει τι θα πει experimental, θα είναι εκεί.

Desperate Journalist

▶ Παρασκευές και πρώτες φορές. Οι Βρετανοί Desperate Journalist δίνουν το παρθενικό live τους στη Ελλάδα μαζί με τους Θεσσαλονικείς Vagina Lips και τους Αθηναίους Blame Canada. Post punk, shoegaze και ψυχεδέλεια όπως πολύ τέλεια, στο Death Disco.

▶ Παρασκευές και επιστροφές. Η Σtella ξανά στο Ρομάντσο για μια ζωντανή εμφάνιση μαζί με τους Venus Volcanism & In Atlas σε pop νύχτα.

Σtella

▶ Την ίδια βραδιά, στο Kremlino, o Χρήστος Θηβαίος συναντά τη Μαρία Παπαγεωργίου aka το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα και ερμηνεύουν ζωντανά σκηνές από το μουσικό παρελθόν και μέλλον τους.

▶ Είναι πολλοί, πολυπολιτισμικοί και εκρηκτικοί. Οι London Afrobeat Collective μαζί με τη νέα full band του Blend Mishkin, τους Roots Evolution, εγγυώνται χορευτικό πυρετό το Σαββατόβραδο 17/2 στο Gagarin 205.

▶ H Ελεωνόρα Ζουγανέλη περνάει από «Οντισιόν» και αυτό το Σάββατο τους θεατές στο Anodos Live Stage, σε ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε για να φέρνει πιο κοντά τις παρέες.      

Ευθύμης Καραδήμας, The Slayerking

▶ Τρεις μπάντες σε μια μεγάλη βραδιά της ελληνικής metal σκηνής, στις 17/2 στο Piraeus 117 Academy. Δύο χρόνια μετά την τελευταία τους αθηναϊκή εμφάνιση, οι Septicflesh βρυχούνται παρουσιάζοντας το άλμπουμ «Codex Omega». Όμορφη έκπληξη; The Slayerking σε ρόλο support, το άγριο τρίο του Ευθύμη Καραδήμα των Nightfall αποκαλύπτει το δεύτερο και ακυκλοφόρητο ηχογράφημά του «Tetragrammaton» σε μια εμφάνιση που λειτουργεί σαν μαγνήτης. Add on, τους Scar of the Sun.

▶ Ο φανκαστικός Funkanizer aka Μιχάλης Παλταχιέντι σε μασκέ πάρτι αποστολή στην Αφρικάνα στις 17/2. Θέμα Alter Egos, σκέψου τη στολή που θα βάλεις.  

▶ Δάκης + Μαντώ + Κώστας Μπίγαλης ίσον μασκέ πάρτι και όλα τα 80s και 90s super hits. Αλαλούμ, αγκαλίτσες και φιλάκια, σοβαροφάνεια τέλος, Κυριακή της Αποκριάς στο Κύτταρο.

▶ Αποκριά στο ΚΠΙΣΝ σημαίνει άχαστο carnival blend. World electronic, global bass, hip hop και breaks διαλεγμένα από τον DJ Panama Cardoon, εργαστήρια face painting για μικρούς και μεγάλους που νιώθουν μικροί, λατινοαμερικάνικοι ήχοι από τους Malabi Tropical και η ορχήστρα κρουστών Βloco Swingueira που επιστρέφει στο Ξέφωτο με ένα μουσικοχορευτικό show-must see. Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

▶ Ψάχνεις κυριακάτικο fun, αλλά σκέφτεσαι πού να αφήσεις τα παιδιά; Τραβήξου μαζί τους στο six d.o.g.s που αποχαιρετά την Αποκριά από τις 16.00 έως τις 19.00 με ένα πάρτι που υπογράφουν οι Athens Disco Kids και είναι ανοιχτό σε οικογένειες με παιδιά 2 έως 12 ετών. Μουσικοχορευτικές δραστηριότητες, ομαδικά θεατρικά παιχνίδια, χορογραφίες, dance battles, διαδραστικά παιχνίδια με φως και projections, μουσικές διαλεγμένες από το DJ duo των Black Athena.