Μουσικη

Αντίο Dolores! Δάκρυα και συγκίνηση στην κηδεία της φωνής των Cranberries (εικόνες, video)

Πλήθος κόσμου συνόδευσε την O' Riordan στην τελευταία της οικία στο Μπαλιμπρίκεν της Ιρλανδίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην μικρή πόλη της Ιρλανδίας, Μπαλιμπρίκεν, για να συνοδεύσει την φωνή των Cranberries Dolores O' Riordan, η οποία απεβίωσε πριν από μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Ήταν μόλις 46 ετών, τα αίτια του θανάτου παραμένουν άγνωστα χωρίς να κινούν τις υποψίες, ενώ όλοι πια παραδέχονται ότι η Ιρλανδή τραγουδίστρια πάλευε χρόνια με την κατάθλιψη.



Το Μπαλιμπρίκεν είναι η πόλη στην ιρλανδική επαρχία του Λίμερικ που μεγάλωσε η Dolores O' Riordan. Γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1971. Ήταν η μικρότερη σε μια τυπικά πολυμελή οικογένεια καθολικών Ιρλανδών με επτά παιδιά. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 σε αυτήν την μικρή ιρλανδική πόλη η Dolores γνώρισε τον Fergal Lawler και τους Mike και Noel Hogan. Δηλαδή τα μελλοντικά μέλη της μπάντας της  που έψαχναν για μια φωνή. Ο λυρισμός της Dolores τούς ταίριαξε.



Η κηδεία της 46χρονης τελέστηκε στις 11:30 τοπική ώρα στον ιερό ναό Saint-Ailbe. Η ταφή πραγματοποιήθηκε «παρουσία μονάχα της οικογένειας», όπως επισήμανε η Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων της Ιρλανδίας στο σχετικό δελτίο τύπου.



Μεγάλη ήταν η συγκίνηση. Πολλοί δάκρυσαν. Στο πλευρό της μητέρας της Dolores ήταν ο πρώην σύζυγός της και τα τρία τους παιδιά, ο τωρινός σύντροφος της ζωής της και επίσης μουσικός Ole Koretsky, τα μέλη των Cranberries και η σύζυγος του Bono, Ali Hewson. 



«Η φωνή της άξιζε χρυσάφι», είπε ο Ιρλανδός ιερέας που τέλεσε την εξόδιος ακολουθία. «Ήταν άψογη και υπέροχη σε όλες τις συναυλίες της ζωής της», πρόσθεσε.



Ο ιερέας είπε ότι η Dolores με την μουσική έσωσε αναρίθμητους ανθρώπους από το έρεβος της κατάθλιψης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής η φωνή της Dolores πλημμύρισε το ναό. Από τα μεγάφωνα ακουγόταν  το ντουέτο της με τον Luciano Pavarotti, Ave Maria.